Beauty

Zo neem je zelf een therapeutisch bad om je energetisch veld te reinigen

Stimulerende en therapeutische baden maken deel uit van de geschiedenis van de mensheid. Ze leiden adepten ertoe vernieuwing, bescherming en vrede op te roepen die een steeds stressvoller en versneld dagelijks leven verzachten.
Reading time 4 minutes
Cult Gaia spring 2022

Reset

Een zeer populair bad is steenzout. "Steenzout wordt altijd aangegeven vanaf de nek naar beneden. Onthoud dat je een bepaalde intentie moet hebben als je een bad neemt, want de energie werkt op de intentie", zegt Pri Nascimento, holistisch therapeut. 

Pri geeft een praktijk aan voor hen die de zogenaamde "diepe reiniging" willen doen: "Dit bad reinigt diep ons energetisch veld. Het is een reset. Doe daarvoor drie handenvol grof zout in een liter water (het kan hetzelfde water uit de douche zijn). Gooi de vloeistof vanuit de nek naar beneden en vraag het om de negatieve energieën en slechte gedachten en gevoelens te reinigen. Vraag het ook om alle energieën te elimineren die je energieveld uit balans kunnen brengen. Een gebed is altijd de moeite waard. Na dit bad, is het belangrijk om nog een bad te nemen", legt ze uit. De tweede fase kan een bad van vitaliteit en geluk met zich meebrengen. "Het is een manier om onze stemming op te krikken. Gebruik een paar takjes rozemarijn (3 tot 7) in een liter kokend water. Dek het mengsel af tot het warm is en je het in je nek kunt gieten. Als je het neemt, vraag dan om vreugde, dispositie, eenvoud en het plezier om schoonheid te zien in het dagelijks leven", zegt ze.

Vanaf de nek naar beneden

Maar wat zou de reden zijn om de zuiveringsbaden niet boven de nek te laten komen? "Het hoofd is een energetisch zeer krachtig gebied van het lichaam. Het is onze verbinding met het gebied van spiritualiteit. De baden rommelen met ons bewustzijn en niet iedereen is daar op voorbereid. Het is belangrijk voorzichtig te zijn bij het nemen van baden waarbij dit deel van het lichaam betrokken is. Die van de energieke soort worden bijvoorbeeld niet op het hoofd gegooid. De therapeutische behandelingen daarentegen vereisen een specifieke evaluatie, omdat ze sterk afhangen van elk ingrediënt, elk kruid", zegt Fabrícia Nogueira, massagetherapeut en holistisch therapeut van Grupo Fasano. 

Ondanks het feit dat therapeutische baden worden voorgesteld als voetbaden of baden in badkuipen, kunnen ze in kuuroorden gemakkelijk onder de douche worden gedaan. "We kunnen ze in een kom klaarmaken. Eerst scheiden we de kruiden, weken ze en laten ze een tijdje trekken. Dan zeven we het en doen het in heet water, om een warme temperatuur te bereiken. Heel aangenaam! Eerst nemen we ons gebruikelijke bad (om te reinigen) en dan gieten we de vloeistof in een mok, vanaf de nek naar beneden, met de klok mee: achterkant, rechterkant, voorkant en linkerkant, dat is de richting waarin onze energie circuleert", legt Fabrícia uit. Het recept van de specialist om energie op te doen is om wat kruidnagels en kaneelstokjes te koken in een liter water. Laat ook een takje basilicum weken en laat het mengsel een uur rusten. Zeef, voeg heet water en een lepel rozenwater toe. "Behalve dat het energie geeft, is het ook een afrodisiacum, maar het is niet geïndiceerd voor zwangere vrouwen, net bevallen moeders en kinderen", aldus het commentaar.

1654005415382923 1652834608 aguas de calma1
Grande Hotel São Pedro/foto: Divulgação

Recht voor de raap

Voor degenen die de voorbereiding willen overslaan en direct naar het ritueel willen gaan, zijn er geweldige opties van kuuroorden over de hele wereld, en voor de meest uiteenlopende smaken.

In Cairo, Egypte, duurt het Turkse bad in het Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence een uur in een omgeving bekleed met verwarmd marmer. Daarin zorgen een stoombad, lichaamsmassage met schuim, scrub en perioden van decompressie in water geparfumeerd met zandhout, citrusvruchten en koffie voor welzijn.

In Leicester Square, Londen, kun je genieten van het kalmerende water in een privézwembad in het wellnessgedeelte van The Retreat - The Londoner. Tussen het zwemmen door kun je ook geleide therapieën boeken om jouw huid en spieren te kalmeren in programma's die Poolside Experiences worden genoemd. In het hotel dat wordt beschouwd als het tweede huis van vele Hollywood-beroemdheden, het Bel-Air, kunnen paren genieten van de ervaring van een therapeutisch bad in een omgeving die naast het bad ook een privé-terras en een waterval heeft.

In de Fasano Boa Vista, met zijn ontspannende voetbaden met kruiden, is er ook de mogelijkheid van een stimulerende Schotse douche, waarbij het water een lichte druk uitoefent op het hele lichaam. In het binnenland van São Paulo, in de traditionele Health Club van het Grande Hotel São Pedro, is het zwavelbad het meest populair. Het water brengt vrede en heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Toepassingen variëren van spierontspanning tot huidhydratatie en verbetering van huidontsteking en gewrichtspijn.

1654006546205145 1652834630 aguas de calma2

Lees ook

Aanbevolen voor jou