Beauty

Met deze revolutionaire inkt vervaagt je tattoo na een jaartje

De tatoeages van Ephemeral, een nieuwe tatoeageshop in Brooklyn, blijven tussen negen en vijftien maanden zichtbaar. Alles is echt, inclusief de tatoeëerder, de naalden en de pijn. Het enige wat anders is, is de inkt zelf.
Reading time 2 minutes
© @ephemeraltattoo

Ephemeral, een nieuwe tatoeageshop in Brooklyn, komt tegemoet in je bindingsangst met inkt, maar ook in het verlangen naar zelfexpressie. Een tattoo laten zetten kan namelijk spannend zijn. Want wat als je het niet meer mooi vindt? Je kunt een tattoo wel laten weglaseren, maar dat doet natuurlijk geen deugd. De tijdelijke tattoo's van Ephemeral Tattoo bestaan uit kleinere deeltjes die na 8 tot 15 maanden op natuurlijke wijze uit je lichaam verdwijnen - wat natuurlijk ook ideaal is om alvast je langekoesterde tattoo uit te proberen. Het credo op hun website luidt: 'Heb spijt van dat sms’je dat je om 4 uur ‘s nachts stuurde. Niet van je tattoos'.

De inkt

De inkt is ontwikkeld door Brennal Pierre en Vandan Shah, die beiden een Ph.D. in Chemical Engineering hebben gedaan op de New York University. "Of tatoeages konden vervagen was een vraag die ons aan het denken zette," zegt Shah. Pierre voegt eraan toe: "Met onze achtergrond in biomoleculaire engineering hebben we gewerkt met eiwitstabiliteit en eiwitontwikkeling. Tatoeages zijn gewoon interacties tussen de huid (het eiwit in dit geval) en de inkt, dus daarom was dit probleem interessant voor ons," zegt hij.

De inkt is uiteindelijk gemaakt is van biologisch absorbeerbare en biocompatibele polymeren. Het bevat zorgvuldig gekozen hoogwaardige pigmenten die worden gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en andere producten. De inkt werd goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), een Amerikaanse agentschap van de federale overheid die de kwaliteit van dergelijke controleert. De tattoos zijn voorlopig enkel mogelijk met zwarte inkt en het is mogeliljk om zelf een design te maken.

Voorlopig heeft Ephemeral Tattoo nog maar één tattooshop in Brooklyn, New York waar het deze techniek toepast. Maar hoe meer reservaties het krijgt in een bepaalde stad, hoe sneller er een opent in die plaats. Dat wordt duimen voor een shop in België.

Lees ook

Aanbevolen voor jou