Beauty

Marion Cotillard danst de sterren van de hemel in nieuwe campagne van Chanel

Een ode aan de vrouw die op een missie is om haar dromen te verwezenlijken. Dat is de kracht van N°5. Chanel kiest Marion Cotillard als uitverkorene van de perfecte belichaming van die boodschap.
Reading time 2 minutes
© Chanel

Na de bekendmaking dat Marion Cotillard het nieuwe gezicht is geworden van het iconische geurtje N°5, was het uitkijken naar de campagne. Vandaag is die dag en zien we actrice Marion Cottillard schitteren in een filmp die ons (letterlijk) naar een andere dimensie vervoert. Het is de allereerste keer dat de Oscarwinnende actrice, wiens relatie met Chanel dateert van het prille begin van haar carrière, het gezicht van een parfum is. En daarmee treedt ze in de voetsporen van enkele vrouwelijke voorlopers die eerder het gezicht van Chanel's iconische geurtje waren.

1604069760450569 04 pa2020 01 0089 rgb hd1604069767675311 05 pa2020 01 0006 crop sp rvb hd
© Chanel

Fly Me To The Moon

De inspiratie achter de nieuwe campagne van Chanel is een krachtige vrouw die verliefd is, wiens verleidelijkheid zich ontvouwt in vreugde. Het liedje van Lorde dat ritme geeft aan de film, "Team", werd gecovered door Marion Cotillard zelf en is een ode aan de liefde waar twee wezens als gelijken spreken: "We're on each other's team."

Voor de choreografie werd Ryan Heffington ingeschakeld, maar het is Marion Cotillard en haar partner, danser Jérémie Bélingard, die voor een prachtige uitvoering zorgen. De geliefden draaien duizelingwekkend rond in een moderne saraband. De gouden geborduurde kanten jurk begeleidt elke beweging van de actrice; het staat het dansen op geen enkele manier in de weg. De jurk is ontworpen door Chanel's creatief directeur Virginie Viard en is geïnspireerd op een iconische jurk van Mademoiselle Chanel. Een lust voor de ogen. 

1604069790012149 03 pa2020 01 0004 rvb hd
© Chanel

Regisseur Johan Renck brengt N°5 naar de maan en beeldt een mysterieuze vrouw uit, gedrapeerd in een zwarte cape, die op een besneeuwde Parijse brug loopt, onder een volle maan. Alles kan gebeuren. Plotseling wordt haar gezicht verlicht door de reflectie van het enorme hemellichaam waar ze intens naar kijkt. Zittend op de maan, gekleed in een prachtige jurk, tegenover een man die op haar wacht. De twee geliefden beginnen een bedwelmende en ondeugende verleidingsdans en geven zich over aan elkaar tot de grote finale, wanneer ze samen wegvliegen. Ze verschijnt weer op de brug, ze draait zich om en ontdekt de man aan haar zijde. Ze kijken elkaar aan met een alleswetende en vrolijke glimlach. De droom is werkelijkheid geworden.

N°5. THE FILM

Lees ook

Aanbevolen voor jou