Beauty

Maison Christian Dior: Gris Dior in een nieuw jasje

Maison Christian Dior combineert haar rijke modieuze oeuvre met haar al even virtuoze parfums. Drie van de sterproducten van het huis worden immers van het iconische toile de Jouy motief voorzien. Een verwijzing naar de allereerste boetiek van het merk. 
Reading time 1 minutes
Dior, Editie toile de Jouy

Normaal gezien zitten het frisse Lucky, het moderne Gris Dior en het houtachtige Oud Ispahan – drie exclusieve Dior-parfums – in een smetteloos witte (geschenk)verpakking. In 2021 worden ze echter opgevrolijkt door lieflijke landschappen. De drie onweerstaanbare edities, uitgebracht in limited edition, brengen een ode aan een motief dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het beroemde merk: de toile de Jouy. Al in 1947 was de stof die in Jouy-en-Josas werd gemaakt en waar het hof van Versailles zo van hield, alomtegenwoordig in de eerste Dior-boetiek aan de Avenue Montaigne. De boetiek, die de naam Colifichets meekreeg, werd door decorateur Victor Grandpierre volledig bekleed met toile de Jouy, op aanraden van de kunstenaar Christian Bérard. Muren en meubels, rekken en dozen kregen het schommel-motief mee, een van de grote klassiekers van het genre. 

Niet te verwonderen dus dat de katoenen stof met landelijke motieven nu nog altijd een belangrijke rol speelt in de collectie van het merk – zeker als je weet dat Christian Dior een ware passie had voor de 18de-eeuwse verfijning. De stof heeft veel ontwerpers geïnspireerd, en doet dat vandaag nog altijd: Maria Grazia Chiuri gaf het motief in haar collecties een hedendaagse twist. De speelse, kleurrijke en luxueuze hommage levert hebbedingen op om cadeau te doen aan vrienden of jezelf mee te verwennen.

1611300346313963 f732 mcd toile de jouy 170 coffret top shot gris dior c sw rvb
Gris Dior, een fris parfum met moderne chypre-noten, combineert twee favoriete prints van Colorama Dior.

Beschikbaar vanaf 7 januari op Dior.com

Gris Dior, Editie toile de Jouy, 125 ml - 220 euro

Lees ook

Aanbevolen voor jou