Beauty

Is de microbob iets voor jou? Kappers beantwoorden 6 vragen over de snit

Is het tijd - of niet - om de schaar voor eens en voor altijd in je haar te zetten voor de microbob?
Reading time 4 minutes

We kunnen het niet ontkennen: we vinden de laatste trend in 'haarland' best wel oké. Sterren als Kendall Jenner en Manu Gavassi zetten eerder dit jaar reeds de toon, maar ondertussen zie je de microbob overal verschijnen. 

Ben je op zoek naar een nieuwe look? Dan beantwoorden wij hier alvast je vragen, en zetten we de 6 grootste twijfels die de ROM.Concept-professionals daaromtrent dagelijks te horen krijgen, even op een rij.

Maar of je daarna effectief de schaar in je haar laat zetten of niet, dat beslis je zelf natuurlijk...

1. Past de snit bij alle gezichtsvormen?
 

"Niet altijd. Kapsels zijn geen stempels of sjablonen helaas, je kunt niet één snit op de hele wereld toepassen. Het is belangijk om rekening te houden met je gezichtsvorm, hoeken, wangen, kaaklijn, en met de structuur van je haar uiteraard. Maar iedereen kan in principe een microbob aan. En goede professional past de vorm van de bob aan aan jouw gelaatstrekken, de keuze van de juiste kapper is dus essentieel. Want omgekeerd kan natuurlijk ook: een onvoorbereide kapper die je een snit aanmeet die niet bij je past, en dat is niet de bedoeling", legt haarstylist Ulisses Pêtri uit.

 

2. Is het makkelijk te onderhouden?

"Ideaal is: opstaan, je haar wassen en snel drogen... het kan heel gemakkelijk zijn indien je haar makkelijk in model valt, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Als je weerbarstig haar hebt van nature, of je krullen of golven in steile lokken wil omtoveren komt er meer werk aan te pas. Dan moet je met stylingtools aan de slag. Geef ook wat extra aandacht aan het haar in je nek, dit is iets korter en de punten hebben extra verzorging nodig.", laat Alan Albuquerque weten.

3. Kan je de coupe aanpassen aan alle haartexturen?

"Ja hoor. Bij steil haar ziet het er prachtig uit maar Dua Lipa ziet er minstens even stijlvol uit met haar krullende versie. Vooral wanneer je een pony toevoegt. En het kapsel is ook heel leuk met beachwaves, die zijn momenteel trouwens super trendy",  zegt professional Lucas Kampos.

 

4. Kan ik met dit kapsel nog steeds mijn haar opsteken?

"Afhankelijk van de snit, is het al dan niet mogelijk om een staart of een dotje te maken. Maar als je bezorgd bent om het haar dat in je gezicht valt, kan je experimenteren met accessoires. Zo is bijvoorbeeld een sjaaltje of een haarband super hip", zegt haarstylist Joah Mendes.

 

5. Is het waar dat je nooit meer terug gaat naar lang haar?

"Ja, ja en nog eens ja! Er kwam bij mij nog geen enkele klant die spijt had van haar beslissing. De vrijheid en de gemakkelijkheid zijn overweldigend en daarom krijgt de Dua Lipa-kapsel-club steeds meer fans ", vertelt expert Everson Fernandes.

 

6. Ik ben bang. Hoe weet ik of het goed komt met deze snit?

"Je kunt het rustig aan doen, probeer eerst een tussenlengte, knip het dan tot op de schouders en ga telkens een stukje omhoog. Maar wees voorzichtig, er is geen weg terug. Maar je zal zien, je zal verliefd worden! ", verklaart de kapper Lucy Cossenzo.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou