Beauty

Is een sapkuur tijdens de lockdown aan te raden?

Weet je nog de tijd waarin iedereen een sapkuur deed; het dieet dat enkel bestaat uit allerlei soorten fruit- en groentesappen?Sindsdien zijn er andere, extremere diëten in beeld gekomen. Maar in deze tijden van lockdown is het onderwerp terug op de tafel. Want voor het eerst past het doen van een sapkuur wèl perfect in onze – voor zover je het momenteel zo kunt noemen - routine. Een van de nadelen was namelijk het intomen van het sociale leven: op restaurant gaan met vrienden terwijl jij met lange tanden aan je sapje zat, was namelijk ook niet alles. Iets wat nu met social distance toch geen optie meer is.
Reading time 2 minutes

“De lockdown is het ideale moment om te reinigen", erkent Mélanie Merenda, oprichter van PAF- sappen. “Het lichaam heeft energie nodig om zichzelf te ontgiften. Dat is een actief proces. Als we veel te verteren hebben, zowel letterlijk als figuurlijk, hebben we de energie daar niet voor. Nu hebben we tijd hebben om naar ons lichaam te luisteren.”

Bij Juice Lab biedt oprichtster Mandarine Rouff de ‘slim 2.0’-kuur aan, bestaande uit 8 fruit- en groentesappen en een gingershot per dag. "Gember is verbazingwekkend goed om je immuunsysteem te versterken. Het is een krachtige antioxidant die de spijsvertering en een natuurlijke anti-inflammatoire helpt.”

Want inderdaad, de sapkuren zijn er niet alleen om de extra kilo's te laten verdwijnen, maar ook om je lichaam te ontgiften. "We kunnen tegen dit virus optreden door de omstandigheden voor het virus zo ongunstig mogelijk te maken. Dat wil zeggen door goede immuniteit op te bouwen", vervolgt Mélanie Merenda van PAF-sappen. “Het zou erg jammer zijn als iedereen zich tijdens quarantaine vol eet met suiker en bewerkte producten zonder daarbij genoeg te bewegen.”

De nieuwste trend is de versgeperste seldersapkuur. Deze groene superfood is zeer populair in Los Angeles en dat is niet voor niets: "De afgelopen jaren zagen we vooral boerenkool en spitskool als het neusje van de zalm”, zegt Maximillian Franck, hoofd van Pure Delight. “Toch smaakt selder beter dan je denkt.” Het merk raadt aan om gedurende 4 weken, 6 ochtenden per week een flesje op een lege maag te drinken. Het resultaat zal volgens hen overduidelijk moeten zijn.

“Het is een krachtige antioxidant en zeer laag in calorieën. Selder verdrijft de gifstoffen en ander afval in het lichaam", verzekert diëtiste Agathe Conti. “Detox-sappen zijn belangrijk bij het zuiveren van het lichaam tijdens de overgang van winter naar lente, maar ook wanneer je na twee maanden uit de lockdown komt. Een kuur van een week kan al nuttig zijn.”

Tot slot bieden Misuko en Compliment in België een ‘detox & immunity’-pakket aan dat rijk is aan vitaminen en mineralen. 6 koudgeperste 100% biologische ontgiftingssappen in combinatie met een kuur van een maand van het bekende merk Compliment. Het resultaat: betere slaapkwaliteit, minder stress, een ontgift lichaam en een boost van het immuunsysteem.

En, ben je overtuigd?

Lees ook

Aanbevolen voor jou