Beauty

In dit hotel in de Provence kan je detoxen in een oase van Bohemiaanse luxe

De Tui Na-massage, een van de pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde, bevrijdt het lichaam van zijn blokkades en brengt het verzoening. In de Provence vonden wij een plek, hotel Le Saint-Rémy, die gespecialiseerd is in detox- en zenkuren volgens de principes van de Tui Na. Een aanrader!
Reading time 2 minutes

De traditionele Chinese geneeskunde, waarvan de oorsprong meer dan 2500 jaar oud is, is gebaseerd op vijf principes: acupunctuur, Chinese farmacopee, Chinese diëtetiek, qi gong en therapeutische Tui Na-massage, die de spanningen helpt oplossen die het gevolg zijn van de dagelijks drukte en laat energie vrij.

1594203505647066 coffret spa tui na 15

De Maison du Tui Na en het hotel Le Saint-Rémy, in Saint-Rémy in Provence, hebben zich gespecialiseerd in detoxkuren met hun spa van 600 m2 gebouwd volgens de kunst van Zen-architectuur. Een kuur duurt drie tot zeven dagen, afhankelijk van je noden, en gebeurt onder begeleiding van professor Mickael Deydier-Bastide. Professor Deydier-Bastide studeerde osteopathie in Frankrijk en haalde daarna een doctoraat in "Oosterse geneeskunde" in Hong Kong in 1994, met een specialisatie in traditionele Chinese acupunctuur. Hij schreef auteur van verschillende werken en de organisator van genezingen in Frankrijk en het buitenland.

Wat de duur ook is, de behandeling begint met een individuele beoordeling van het lichaam, het begin waarmee in de traditionele Chinese geneeskunde een diagnose kan worden gesteld. Er volgt een Zen-programma inclusief Tui Na detox-massage die het lichaam zuivert door het lymfestelsel te stimuleren om de afvoer van vloeistoffen te verbeteren, Tui Na-massage met essentiële oliën gericht op acupunctuurpunten en meridianen, maar ook energetische massage van inwendige organen of Zu Dao reflexologie, een ritueel dat plantaire reflexologie en ontspanning combineert. De behandelingen worden afgewisseld met meditatiesessies, qi gong en de gepersonaliseerde inname van medicinale planten.

Het verblijf gaat vergezeld van menu's die zijn ontwikkeld in een detox-benadering, waarbij ook rekening wordt gehouden met de principes van de Chinese voedingsleer, en de detox dus grotendeels gestimuleerd wordt dankzij groene thee of jasmijnthee.

1594203505912975 entre e le saint remy11594203506214062 cours chi qong 6

De gypset-charme van het hotel, dat wil zeggen een originele mix tussen zigeunerstijl en een vleugje jetset, vormt een chique en rustige omgeving voor zijn gasten. En er is een zeer gastronomische ontbijtbuffet, geserveerd in een kamer waarvan het interieur de sfeer van een warm huis oproept.

Dit voormalige herenhuis uit de 19e eeuw herbergt nu 31 kamers en suites die een levenskunst belichamen van vrolijkheid, zorgeloosheid en een vleugje exotisme. Dat is terug te zien in de rotan in het interieur, Afrikaanse dienbladen die aan de muren hangen, gebeeldhouwde houten hoofdeinden uit Bali en kussens van macramé. 

De binnenplaats met zijn grote platanen en vijver ademenen sereniteit uit.

1594203506431945 accueil spa 21594203506701871 le saint re my 033
1594203507013849 suite le saint re my 2

Lees ook

Aanbevolen voor jou