Beauty

In 2020 opent het allereerste museum gewijd aan make-up

Beauty lovers plannen binnenkort maar beter een uitstap naar New York. Want in The Big Apple opent het allereerste make-up museum ter wereld.
Reading time 2 minutes
Makeup Museum

Het nieuws dat beauty lovers van over heel de wereld enthousiast maakt. In 2020 opent het eerste make-up museum ter wereld zijn deuren in New York. Het museum wil een kritische blik werpen op het effect van make-up op de samenleving enerzijds en anderzijds op de evolutie en geschiedenis van het concept van schoonheid, een universeel fenomeen dat de mensheid altijd heeft gefascineerd. De kick-off van het Makeup Museum brengt een tentoonstelling rond het thema van Pink Jungle: make-up in Amerika in de jaren vijftig.

Directeur en oprichter van het museum, Doreen Bloch, liet het volgende weten in een persbericht: "Het Makeup Museum zal een kritische positie innemen in het culturele landschap van New York. Want make-up heeft een geschiedenis van 10.000 jaar. Een bewijs dat het museum veel te ontdekken heeft. Het begin van de moderne cosmetica-industrie in de jaren vijftig is het perfecte vertrekpunt om deze tentoonstelling te openen.”

Bezoekers zullen kennismaken met vintage werken en informatieve tentoonstellingen en evenementen. Sponsors - make-up merken - van het museum zullen een belangrijke rol spelen in de presentatie van elementen die nog nooit eerder vertoond zijn. Onder andere Erno Laszlo's collectie van Marilyn Monroe's gezichtsverzorging en Greta Garbo wordt in primeur aan het grote publiek voorgesteld. Tickets zijn beschikbaar vanaf maart 2020, maar op de openingsdatum moeten we nog even wachten. Misschien toch al op tijd je uitstap naar New York plannen voor volgend jaar?

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou