Beauty

Hoe bereid je je huid voor zoals de aanwezigen bij het Filmfestival van Cannes?

Het filmfestival van Cannes is weer begonnen voor een veelbelovende tien dagen. Om er beeldig uit te zien zoals de stralende aanwezigen, geeft L'Officiel je een schoonheidsrecept.
Reading time 5 minutes

Begin met de binnenkant

Léa Krakovitch, de oprichtster van Jolies Pommettes Paris, is stellig over deze stap. "Drink veel, dat is heel belangrijk", adviseert ze. "Ik raad ook aan om selderijsap 15 minuten voor het ontbijt te nuttigen: zowel om een stralende huid zonder onvolkomenheden te krijgen als om de doorvoer ervan te bevorderen. De huid is een orgaan op zich, en daarom moet je voorzichtig zijn met wat je eet en wat je op je huid smeert." Op dezelfde manier denken we over zeecollageen dat de huid zal hydrateren en voller zal maken. Onze voorkeur: die van Vida Glow, leider op het gebied van schoonheid, die in de vorm van zakjes wordt geleverd en in verschillende smaken verkrijgbaar is. Het merk verkoopt wereldwijd elke 4 seconden een doosje en het is bewezen dat het de natuurlijke aanmaak van nieuw collageen stimuleert, en tevens de huid steviger, het haar dikker en de nagels sterker maakt.

Vergeet je make-up 's avonds niet de verwijderen

De eerste stap om een stralende huid te verkrijgen is door een optimale reiniging. De iconische Eve Lom 5-in-1 Reinigingsbalsem hydrateert, verstevigt, reinigt, scrubt en verwijdert alle sporen van make-up, inclusief oogmake-up. Het bestaat uit een mengsel van botanische oliën, wat een voortreffelijke zintuigelijke ervaring bezorgt.  Na gebruik is de teint helderder en gezonder. De huid wordt vernieuwd, gerevitaliseerd en verjongd.

Trakteer jezelf de avond ervoor op een hydraterend nachtmasker

In mei is Cannes een stad die baadt in de zon. Daarom is een nachtmasker volgens gezichtsdeskundige Léa Krakovitch een echte aanrader. "De huid 's nachts hydrateren met een masker, als je in de zon bent geweest, zal je orgaan weer hydrateren." Noble Panacea's The Exceptional Chronobiological Night Mask is een hoogwaardig nachtmasker dat de regeneratie en het zelfherstel van de huid tijdens de slaap optimaliseert. Deze nachtverzorging is gebaseerd op een intelligente technologie die zich synchroniseert met de huid. Als je wakker wordt, ziet je huid er meteen steviger en voller uit. De huid is zichtbaar helderder, gehydrateerd en stralend.

Probeer een zelf-massage 

Om een gladde, stralende en vollere huid te krijgen, dringt Léa aan op het belang van een stevige massage van het gezicht elke avond. In een opwaartse beweging wordt gewerkt aan het gezichtsovaal, de voorhoofdszones, de oogcontour en het geheel van de platysma - waarvan de breedte zich uitstrekt van de bovenkant van de kaken tot de sleutelbeenderen. Om de beweging te vergemakkelijken, wordt dit spierwerk begeleid door een actieve, oppeppende olie met anti-ageing en sebo-regulerende werking, zoals de Midnight Rejuvenation Le Pure of de Revit(A) Oil Bio Physiodermie.

Vergeet je SPF niet

Xavier Ormancey, R&D Director van Eau Thermale Avène, waarschuwt voor de schadelijke effecten van blauw licht van de zon. "UV A- en B-stralen van de zon zijn de belangrijkste oorzaak van huidkanker en huidveroudering. Het is dus absoluut noodzakelijk zich ertegen te beschermen, en niet alleen met zonnebrand! De schadelijke effecten van UV-stralen zijn welbekend, en die van blauw licht worden steeds meer ontdekt. Blauw licht, dat nog dieper in de huid doordringt, genereert vrije radicalen die ernstige en blijvende schade toebrengen aan de huidcellen." De nieuwste innovatie in de zonverzorging Eau Thermale Avène 2022 is dan ook een echte ommekeer in de zonbescherming. Anne-Laure Nguyen Huy Lai, General Manager van Eau Thermale Avène, voegt hieraan toe: "Deze lijn beschermt niet alleen tegen UV A- en UV B-stralen, maar zal dankzij de nieuwe TriAsorB-filter ook bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van HEV (high energy visible) blauw licht, dat ook verantwoordelijk is voor diepe en zichtbare huidbeschadiging. Dit is een primeur op de markt voor zonnecrèmes en een echte wetenschappelijke doorbraak om zo veel mogelijk mensen een ultrabrede fotoprotectie te bieden."

Denk aan licht en slimme make-up

Ilia's Super Serum Skin Tint is een combinatie van een huidverzorgingsproduct en een foundation. Het serum, met zinkoxide en hyaluronzuur, verzorgt en beschermt de huid in één stap. De lichte dekking maakt het mogelijk de huid op natuurlijke wijze te sublimeren en tegelijkertijd transparant te blijven. De vloeibare, dauwfrisse formule is perfect geschikt voor alle huidtypes. Ideaal voor een make-uploze look die de rode loper net dat beetje vervaagt.

Ons recept:

Lees ook

Aanbevolen voor jou