Beauty

Hoe deal je het best met Mercurius in retrograde?

Astrologie is afhankelijk van de circulatie van de planeten. Wanneer Mercurius in retrograde gaat, kan de energetische aantrekkingskracht chaos en verstoring lijken te veroorzaken. Hier is hoe je je het beste kunt aanpassen.
Reading time 3 minutes

In de astrologie is Mercurius de eerste planeet van het zonnestelsel. Het regelt het denken, de communicatie, het leren, de informatieactiviteiten en de elektronische en technologische apparatuur. Over het geheel genomen brengt Mercurius een levendige, beweeglijke en positieve energie. Maar wanneer Mercurius in retrograde is verstrikt, brengt het ook veel uitdagingen met zich mee. De meest voor de hand liggende manifestatie is dat het denken wat minder gevoelig kan zijn en dat het moeilijk is om nieuwe informatie te ontvangen. De communicatie wordt ook vatbaar voor kleine vergissingen of ruzies die een eindbeslissing niet mogelijk maken. Daarnaast zullen kwesties die we in het verleden onopgelost hebben gelaten weer opleven om antwoorden te vinden, en oude relaties kunnen ook terugkomen op zoek naar duidelijkheid.

Wat er precies daarboven gebeurt? Een retrograde is simpel gezegd de ‘gekke’ beweging die plaatsvindt wanneer de aarde een planeet passeert of andersom. Tijdens deze beweging beweegt de één net wat sneller dan de ander waardoor een verschil in snelheid ontstaat. De energie die hierbij vrijkomt is ook merkbaar op aarde.

Mercurius beweegt snel en kan drie tot vier keer per jaar retrograde gaan, waarbij elke keer ongeveer 20 dagen duurt en drie tot vier maanden uit elkaar liggen. In 2021 was Mercurius retrograde in de drie tekens van de dierenriem - Waterman, Tweelingen en Weegschaal - en zal dat ook blijven doen, wat meer rationele tests zal brengen.

1623332454691383 1623228552594463 1

In de 1e retrograde in Waterman eerder dit jaar, bracht Mercurius situaties die ons langzaam deden nadenken over onze motivatie, ons levensideaal en de richting van onze persoonlijke ontwikkeling. De 2e retrograde, die op 30 mei 2021 begon, staat echter in Tweelingen, waardoor de chaotische energie beter merkbaar is.

Tweelingen is een luchtteken en is vaak geneigd tot rationeel denken, dus in deze tijd kunnen genegenheid en empathie vertroebeld zijn, waardoor relaties gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Niet alleen bij koppels, maar ook in werkpartnerschappen en vriendschappen kunnen zich situaties voordoen waarin men niet flexibel genoeg is in het spreken of elkaar niet wil begrijpen, wat leidt tot onnodige woordenwisselingen. Collectief herinnert deze periode van Mercurius in retrograde fase ons eraan om voorzichtig te zijn in het denken over financiële en emotionele zaken.

1623332513752130 1623263896 mercury retrograde astrology zodiac 11623332513848790 1623272109 mercury retrograde astrology zodiac

Het doel van Mercurius in retrograde is om te reflecteren. Dit is een goed moment om belangrijke informatie, documenten of berichten zorgvuldig te bekijken om ze te begrijpen en de beste manier te vinden om ze uit te leggen. Als er een slepend karwei of probleem is, is dit ook een tijd om het af te maken en de stagnatie in het verleden te laten. Voor relaties kan dit het moment zijn om na te denken over waar je heen wilt en grote beslissingen te nemen.

Met mensen in het heden kan dit een moeilijke tijd zijn, dus probeer alert en edelmoedig te zijn, waarbij je rede en emotie met elkaar in overeenstemming brengt om onnodige wrijving te voorkomen. Beginnen met mediteren of spirituele troost zoeken is ook een goede manier om je geest te kalmeren en leeg te maken.

Als je eenmaal begrijpt dat Mercurius retrograde niet zo eng hoeft te zijn, dan kun je profiteren van deze energie om stagnerende dingen uit het verleden af te maken en de innerlijke geest te vinden om de moeilijkheden waarmee je te maken krijgt beter te begrijpen.

Tags

astrologie

Lees ook

Aanbevolen voor jou