Beauty

Getest: Filorga skincare die injectables en fillers nabootst (win 2x compleet gamma!)

Het Franse labo Filorga was het eerste merk om cosmetische chirurgie na te bootsen met crèmes en serums. De Global Repair lijn is de nieuwste lijn die zich richt op huidverjonging zonder injecties. Getest in de geboorteplaats van het cosmetische huis: Parijs.
Reading time 5 minutes

Vergeet 1 Januari om te starten met je goede voornemens. De herfst is dè perfecte tijd om op je reset knop te drukken. Want wanneer de zonnigste maanden weer verleden tijd zijn en frisse herfstdagen voor de deur staan, is het tijd om onze huid extra te verzorgen.

Het Franse, cosmetische merk Filorga, dat je misschien van bij de apotheek kent, vindt dit trouwens ook het perfecte moment om hun meest geavanceerde, nieuwe product lijn te introduceren: de Global Repair lijn. Het goede nieuws is dat wij 2 x een compleet gamma mogen wegschenken ter waarde van 179,80€. Lees hieronder hoe je kan winnen!

1571779637051358 gr creme ouvert capot reflet noir 0319 web1571779637187608 gr intensive ouvert reflet blanc 0319

Het merk is eigenlijk ontstaan in 1978 door een cosmetisch arts, Michel Tordjmandie zijn vrouwelijk cliënteel van een frisse jeunesse wilde voorzien door middel van injectables en fillers. Na jarenlange expertise, kwam hij tot de ontdekking dat de ingrediënten van zijn cosmetische ingrepen ook werkzaam waren in crèmes op het gelaat, zonder dat er een injectie aan te pas komt.

Een uitnodiging naar Parijs, de geboorteplaats van Filorga, om de nieuwe lijn aan de lijve te ondervinden, kan ik niet weigeren. Alleen, een anti-aging product testen als 32-jarige is een beetje zoals meedoen aan een loopwedstrijd met een fikse voorsprong. Zou het nu te wijten zijn aan het product? Of is dat gewoon mijn jeugdige glow die nog prima werkt? Net omdat ik voorstander ben van fairplay èn de authenticiteit van beauty reviews, neem ik mijn mama mee als team genoot. Want de Global Repair werd ontwikkeld als verjongende, cosmetische lijn voor dynamische dames boven de 50 die er even jong willen uitzien als ze zich voelen. Een lijn die alle tekenen van huidveroudering wil aanpakken met een nieuwe formule van Intensive Repairing Factors.

 

Intensive Repairing Factors: wat en waarom?

Voor de iets gevorderde skincare experts onder ons: de unieke formule combineert cosmetische voedingsstoffen met specifieke ingrediënten die de effecten van esthetische geneeskunde nabootsen. Concreet zijn dat 3 supernutriënten, 50 mesofactoren en 4 celboosters. Ze werken in op 5 typische problemen van huidveroudering: doffe teint, rimpels, huidverslapping, donkere vlekjes, volumeverlies.

1571780747371513  h7a32541571780097541637  h7a3301
1571780076726815  h7a3290

Tijdens een high tea in het Grand Powers hotel in Parijs krijgen we de Global Repair producten voor het eerst in handen. En die onderwerpen we aan een grondige inspectie. Een simpele test door het serum en crème op de ene hand wel en de andere niet aan te brengen, duwt mijn verwachting al in de goede richting. De huid op mijn hand mèt serum en crème ziet er meteen egaler uit qua kleur, voelt zacht zonder te glanzen en oogt strak zonder een trekkerig gevoel.

De Global Repair lijn bestaat uit 2 producten die je samen in je verzorgingsritueel gaat integreren: een serum en een verzorgende crème. De packaging oogt luxueus in zijn zwart, glanzende uitvoering. Alle crèmes kunnen overdag als ’s nachts gebruikt worden, dat spaart al de helft van de ruimte in je toilettas uit.

Het testen van de producten zetten we de volgende dag gewoon verder, tijdens een twee-daagse verwennerij in Parijs. Eerlijkheidshalve, als ik er één moet uitkiezen, dan tip ik het serum als het neusje van de zalm. De fijne substantie smelt als het ware op de huid. Het bevat retinol en glycogeen, die onze eigen productie van hyaluronzuur en collageen stimuleert.

Ben je zelf ook benieuwd naar de nieuwe Global Repair lijn? Vanaf morgen (24 oktober 2019) schenken wij 2 x het volledige gamma weg aan 2 lucky winners via de instagram pagina van L’Officiel Belgium. Hoe kan je winnen? Volg @lofficielbelgium @filorga_france + like de instagram post + comment waarom jij moet winnen.

1571780688643588 img 36161571780695908519 img 3617

Voor de experts onder ons: de supernutriënten uitgelicht

Superceramiden: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze ceramiden identiek zijn aan de ceramiden in de huid en het verlies van fysiologische ceramiden opvangen. Ze hechten zich aan de lipiden in de opperhuid om de werking van de huidbarrière te herstellen.

Superomega’s: deze vetzuren uit de olie van de teunisbloem, die rijk is aan omega 6, en jojobaolie, die rijk is aan omega 3 en 9, versterken de hydrolipidenfilm, boosten de celvernieuwing en revitaliseren de huid.

Supervitaminen: tot de Intensive Repairing Factors behoort ook een supercocktail op basis van cameliaolie boordevol vitamine E en bernageolie rijk aan vitamine A, D en K, die de huidbarrière stimuleert en de huid regenereert.

1571822980768696  h7a3199

Lees ook

Aanbevolen voor jou