Beauty

Le style Français: meet it-girl en Franse visagist Violette

Visagist en it-girl Violette vertaalde de aangeboren Franse charme van vrouwen in de items van haar pas gelanceerde make-upmerk. Het resultaat...
Reading time 4 minutes

Ze is de vertaling van moeiteloze Franse vrouwelijke schoonheid. Haar haar - donker en froe - leeft een beetje rommelig. Een natuurlijke huid ziet er altijd perfect uit. De 32-jarige it-girl met een dochtertje genaamd Inés heeft karmozijnrode lippen alsof ze zo is geboren. Violette werd geboren in Parijs en woont in Brooklyn, New York. Als dochter van een Franse kapper bracht ze haar jeugd door met fotoshoots met fotografen als Mario Testino en begon ze op 6-jarige leeftijd geïnteresseerd te raken in make-up, toen ze de film The Wizard of Oz zag. Het meisje droomde ervan schilder te worden en schreef zich zelfs in aan de École de Louvre in Parijs. Haar YouTube-tutorialserie was meteen een succes, ze ging naar New York en investeerde, zelfs met weinig geld, in individuele pigmentpotjes om haar eigen melanges te maken. Daar is waarschijnlijk Violette_FR geboren, een merk dat net gelanceerd is en nu al uitverkochte artikelen viert.

Het is waar dat ze in haar 17-jarige carrière met grote namen als Dior en Estée Lauder heeft gewerkt, aan productontwikkeling voor Sephora heeft gewerkt en vooral duizenden volgers op Instagram en YouTube had. Maar haar geweldige idee was om dat iets meer Frans in te brengen. Violettes esthetiek is natuurlijk en creatief en viert individualiteit en verschillen in plaats van te wedden op trends of vaste routines. Het heeft producten gemaakt die veilig, betaalbaar en voor iedereen gemakkelijk te gebruiken zijn, met schone, sterk gepigmenteerde formules en milieuvriendelijke verpakkingen. Een ander belangrijk punt voor het succes van Violette was de focus op plezier. Op de website trekt ze parallellen tussen de kleuren waar je van houdt en je humeur, ervoor zorgend dat rood de "little black dress" van make-up is, dat brons "a sunkiss" is, dat wijn een feestelijke en glamoureuze toets geeft. Creatieve vibes nodig? Blauw is hier een goede kleur voor. Wil je een zomers gevoel? Verwarm met koper. Luisteren naar je gemoedstoestand verandert make-up in een hulpmiddel voor zelfkennis en make-up in een opzettelijke handeling. Daarna vertelt ze meer over haar “je ne sais quoi”.

1627476713921546 04fpparis

L'OFFICIEL Is het doel van het merk om de charme van Franse vrouwen te democratiseren?
VIOLET Niet precies. Het idee is om je verliefd te laten worden op jezelf. Het Franse 'joie de vivre' zit natuurlijk zowel in het DNA van het merk als in het mijne, maar ik ben meer gefocust op het gebruik van schoonheid als een instrument van zelfliefde dan op het verkopen van Franse esthetiek. Make-up moet altijd iets zijn dat vreugde brengt en dient als een vorm van creatieve expressie. Ik denk dat het heel belangrijk is om make-upproducten te zien als kunstgereedschap, dingen om plezier te hebben en je schoonheid te omarmen.

LO Hoe zou je deze stijl definiëren?
VI Ik heb het gevoel dat mijn make-upstijl vaak verandert – en het is een weerspiegeling van mijn humeur. Het is meestal natuurlijk, niet erg nauwkeurig, met spatten van kleur en drama. Ik heb veel plezier met make-up en vind het altijd leuk om te experimenteren om dat zo te houden. Maar als ik het zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat ik vrouwelijk en minimalistisch ben, maar altijd met een vleugje levendigheid.

1627476714412904 line up1

LO Waarom houdt iedereen van de Franse make-upstijl?
VI Ik denk dat Franse vrouwen altijd een gemakkelijke manier hebben gehad om schoonheid en mode te benaderen, een waardering voor het perfect onvolmaakte. We willen eerst gelukkig zijn, onze levensstijl is belangrijker dan ons uiterlijk. Ik denk dat daar de moeiteloze kant om de hoek komt kijken: niet te hard je best doen, geen tijd hebben om te experimenteren, maar je altijd fantastisch willen voelen. Snap je?
LO Is je make-up veranderd nadat je moeder werd?
VI Het werd weer een moment voor mezelf. Iets om in contact te komen met mijn vrouwelijkheid. Ik herinner me de eerste weken dat ik amper make-up droeg. Het is zo'n nieuw leven dat je je ook moet aanpassen - en make-up stond niet op het programma. Maar de eerste keer dat ik rode lippenstift opdeed was zo geweldig. Alsof het een manier was om tegen mezelf te zeggen dat het leven was veranderd, ja, maar ik was nog steeds mezelf!
LO Zie je make-up als een manier om de ziel te voeden?
VI Het zou niet uw ondersteuningssysteem moeten zijn. Iets wat je nodig hebt om je mooi te voelen. Je bent perfect geboren en wat je hebt is van jou - laten we het waarderen! Ik wil dat je je eerst mooi voelt zonder make-up. Leer het dan te gebruiken om jezelf uit te drukken, je emoties te voeden, contact te maken met wat je voelt en wilt voelen.

1627476714832776 05fpparis

Lees ook

Aanbevolen voor jou