Beauty

End of an Era: Kylie Jenner is niet langer eigenaar van Kylie Cosmetics

De jonge zakenvrouw heeft net de helft van haar cosmeticamerk Kylie Cosmetics verkocht. Een goede zet?
Reading time 3 minutes

Tekenen van crisis? Of gewoon een goede zet? Kylie Jenner verkocht namelijk 51% van haar bedrijf, Kylie Cosmetics. De internationale cosmeticagroep Coty schatte het jongste bedrijf van de Kardashian-Jenner-clan  op een waarde van  1,2 miljard Amerikaanse dollar.


De 22-jarige Kylie lanceerde Kylie Cosmetics in november 2015 met slechts één product, de driekleurige "Kylie Lip Kit".  Een schot in de roos want ze waren vrijwel onmiddellijk uitverkocht en veroorzaakten zelfs een (tijdelijke) crash van haar webshop. Een moment dat Jenner op 18-jarige leeftijd mag markeren als de dag dat ze officieel een succesvol cosmeticabedrijf werd.

Vorig jaar werd een selectie van de verkooop van Kylie Cosmetics-producten al uitbesteed aan een externe partij, namelijk Ulta Beauty, waarmee ze nog meer fans wist te bekoren - vooral de jonge garde van de Generation Z.

Jenner is één van de pioniers van het fenomeen van influencers die hun eigen beautymerk uit de grond stampen. Ze heeft tal van bekende internetgezichten geïnspireerd, maar geen daarvan werd zo succesvol als zij. Dit jaar in maart heeft Forbes Jenner uitgeroepen tot de jongste miljardair ter wereld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou