Beauty

Elaisa: de meest majestueuze en surrealistische wellness ligt verborgen in Limburg

De nieuwe spa ELAISA (een acroniem van de mythische gebieden Egypte, Lemurië en Atlantis, en Inner Source Activation) biedt 7.500 m² rust in Hollywoodiaanse XXL decors. Herbronnen doe je hier in een spectaculaire setting.
Reading time 3 minutes
ELAISA

Jean-Luc Kumpen ziet het groots. Om te beginnen richtte hij de luxe kleding- en accessoireboetiek Fashion Point in Maasmechelen op. De stad, niet de Village. Maar het is wel via Maasmechelen Village dat we ELAISA ontdekten – het resultaat van Jean-Lucs voorkeur voor grootse projecten, wars van trends en conventies. Projecten die wel op het juiste moment het levenslicht zagen: in een periode waarin we wel moéten zorgen voor onszelf, zoals de afgelopen weken.

Van de prairie naar het Louvre van de farao’s

Het parcours dat de spirituele ondernemer met spirit – hij heeft een groot gevoel voor humor – tot nog toe aflegde, is een verhaal op zich. Op 18-jarige leeftijd werkte Jean-Luc als herder in Vlaanderen. Vandaag leidt hij geen kudde schapen meer, maar een schare fans en investeerders. Later verdeelde hij luxemerken, tot hij met zijn eigen handen en met de hulp van zijn familie een wellnesstempel bouwde. Vorige winter kon je voor het eerst via het portaal, in de vorm van een Inca-achtige piramide, een met bomen omzoomd natuurgebied binnenstappen. Midden in dat natuurreservaat ligt de gouden graal: een holistisch centrum aan de rand van een meer. Het gebouw met indrukwekkende afmetingen oogt heel ongewoon voor België, maar zou niet misstaan in een of ander oosters land of in Las Vegas. Wij kunnen het project alleen maar toejuichen: een wellnesscentrum dat een beetje megalomaan is, heel bijzonder oogt en een filosofische inslag heeft, daar kikkeren we van op. Vlakbij doemt een ander groots, maar meer aards project op: het winkeldorp. Veel kleren heb je hier niet meteen nodig nochtans, vooral omdat op de meeste dagen (bad)kledij niet is toegelaten. 

1600165447529563 wellness baden elaisaenregeticwellness

Bezinnen na de quarantaine

Op het Energetic Wellness-programma dat het kuuroord aanbiedt, staan heel wat behandelingen die in België nog vrij onbekend zijn. Kristallen, geluiden en energieën maken je chakra’s open en zuiveren je aura. Ontspannen en je ziel tot rust brengen kan in de chloorvrije zwembaden die verwijzen naar het oude Egypte, in de gigantische panoramische sauna (de grootste van Europa, met uitzicht op de ondergaande zon) en de meditatie-joerts rond het kunstmatige meer, een restant van de oude mijn. Tijdens sessies met geluiden en trillingen die je volledig doen zweven, vergeet je alles en iedereen, en de originele, tot in de puntjes verzorgde behandelingen laten je eindeloos genieten. Verslavend en helend.

1600165646867721 kopie van sauna 1

Spiritualiteit voor iedereen

Na jarenlang te hebben gezorgd voor onze uiterlijke – maar daarom niet minder diepgaande – zelf in zijn mooie boetiek, vatte Jean-Luc het plan op om ook ons innerlijke een upgrade te geven. Omdat hij zelf regelmatig meditatie en yoga beoefent, wilde hij een plek creëren waar iedereen zijn bewustzijn kan vergroten, om zo van de wereld een betere plek te maken – na die wereld eerst al mooier te hebben gemaakt. Zijn aanpak is royaal qua afmetingen, maar ook qua intenties. Hij hield bewust de toegang tot dit kuuroord heel toegankelijk: 45 euro voor volledig een dag in het complex, van 10 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds, 7 dagen per week. Goed nieuws voor wie social distancing intussen een way of life is: de ingang is beperkt tot 400 personen. Op zo'n groot terrein betekent dat in de praktijk dat je nauwelijks iemand tegenkomt. Na het benauwende gevoel van de semi-lockdown, een heerlijk bevrijdende ervaring. 

1600165481496409 baden buitenbad200000 elaisaenergeticwellness

Een greep uit het indrukwekkende aanbod

/

Praktisch: ter plaatse is er een restaurant dat gezonde en culinaire gerechten aanbiedt.
Kinderen vanaf 11 jaar zijn welkom in het wellnesscentrum.


elaisawellness.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou