Beauty

Een dag in het geurende hart van het Louis Vuitton atelier in Grasse

Domaine des Fontaines Parfumées, genesteld in de heuvels van Grasse, verwelkomde een handvol 'uitverkorenen' die de geheimen van de parfums van het Maison Louis Vuitton ontdekten. Een uitzonderlijke parel van savoir-faire, en ook de speeltuin van Jacques Cavallier-Belletrud, neus van het huis Louis Vuitton sinds 2012. Zijn meest recente creatie? Het sentiment van je eerste liefde, gevangen in een parfum, de Coeur Battant van Louis Vuitton.
Reading time 3 minutes

Wat is er natuurlijker voor het Franse huis dan zijn lijn van geuren te creëren in de geboorteplaats van parfum, in het  kloppend hart van Grasse. Het 'Domaine des Fontaines Parfumées' is sinds 2013 eigendom van de LVMH-groep en heeft sinds 2016 zijn pracht herwonnen na drie jaren van renovatie van het gebouw omringd door de tuinen, die rijk  is aan 350 soorten bloemen en kruiden. Het is in dit historische kader, rechtstreeks uit een roman van Marcel Pagnol, dat de meesterparfumeur Jacques Cavallier-Belletrud de geuren van Louis Vuitton in leven roept. Voor deze telg uit een familie van parfumeurs al drie generaties lang, is de parfum een uitnodiging om te reizen. Met Coeur Battant, zijn nieuwe creatie voor het huis, geeft hij ons een go-simple in de diepten van onze emoties, een uitnodiging om elk moment met passie te beleven.

Het binnenwandelen van het huis brengt ons bij anekdotes door de unieke objecten waar onze blik op valt, zoals deze buitengewone koffer bezaaid met LV initialen waarop vertrouwen op de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het ontwerp van de geuren. We vervolgen het bezoek aan het kantoor van Jacques Cavallier-Belletrud, waar elke creatie zorgvuldig wordt geëtaleerd (tussen flessen, sleutelhangers, notitieboekjes en verschillende souvenirs): een verzameling van 10 parfums en 3 unisex Eau de Colognes, maar ook 6 geurkaarsen zoals zoveel singuliere reizen. Zijn nieuwste olfactorische creatie, waarschijnlijk de meest intieme die hij ontwierp, nodigt uit tot een reis door het interieur: "Ik wilde een parfum creëren dat doet denken aan de emoties tijdens de eerste date. Ons leven wordt onderbroken door zoveel momenten waarop het hart stevig aan het bonzen is. Ik wilde een geur ontwerpen die deze momenten zou kunnen belichamen. Onze Battant is een zeer verfijnde wasem met een vleugje speelsheid van verse peer, een prachtige bloem van Egyptische jasmijn, een vleugje 'Ambrette die een streling brengt als op een zijdezachte huid, en Patchouli die de body van deze parfum creëert.'

/

Het ultieme hoogtepunt van het bezoek brengt ons tot aan de voet van parfumfonteinen die eind de twintigste eeuw hun geurende 'jus' aan bezoekers aanboden. Vervolgens ontpopt een idyllische omgeving zich vol kleurrijke mozaïeken, met evenveel facetten die het oneindige veld van onze olfactorische ervaring bekoren - zoals zoveel combinaties, de signature van Louis Vuitton, die in de smaak zullen vallen bij 'toevallige' passanten.

Lees het volledige interview in L'Officiel Paris over het bezoek aan de geurige fonteinen van Louis Vuitton en de exclusieve interviews van Jacques Cavallier-Belletrud en Carin Olsson.

Ontdek het Coeur Battant parfum

Lees ook

Aanbevolen voor jou