Beauty

Dit wist je niet over Dua Lipa, nieuwe muze van 'LIBRE' van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent komt met een nieuw geurtje voor de moderne vrouw, met de naam LIBRE. Niemand minder dan Dua Lipa is het gezicht van dit frisse parfum.
Reading time 3 minutes

In de jaren zestig wist Yves Saint Laurent de herensmoking naar een uitdagende avondoutfit voor vrouwen te transformeren, iets wat absoluut not done was in die tijd. Tegelijkertijd wist hij met minirokjes de kracht van een ultravrouwelijkheid te versterken: niet bedoeld om uit te dagen, maar om vrij te zijn. Er is dan ook geen beter woord om Yves Saint Laurent te definiëren dan het woord libre, of vrij.

Daarom is er nu een nieuw parfum dat dezelfde naam draagt: LIBRE. Een nieuwe, sexy, stoere bloemengeur voor de hedendaagse vrouw. Popartiest Dua Lipa, aan wie geen ontkomen meer was na haar monsterhit 'One Kiss', is het gezicht en de ideale belichaming van de waarden die het parfum wil uitdragen. 

1576255334598397 1570549361091482 cadrages dp digitaux rp v2 new fem rvb 7

Dua Lipa schreef geschiedenis toen ze in 2018 voor vijf categorieën van de Brit Awards genomineerd werd: de eerste vrouwelijke artiest die zoveel nominaties ontving. Daarnaast is ze de meest gestreamde vrouwelijke muziekartiest ter wereld. Ook op sociale media, waar ze regelmatig foto’s deelt van haar stoere outfits, is de singer songwriter erg actief en populair. Hierdoor groeide ze al snel uit tot een mode-icoon voor velen.

1576255345070118 1570552495564901 cadrages dp digitaux rp v2 new fem rvb 12
LIBRE by Yves Saint Laurent

Hi Dua Lipa. Waar kom je vandaan?

Mijn ouders vluchtten in de jaren 90 vanuit Kosovo naar Groot-Brittanië, waar ik werd geboren in Londen. Op mijn elfde verhuisden we weer naar Kosovo, om op mijn vijftiende terug te keren. Ik heb mijn ouders steeds weer zien wennen aan de verschillende omstandigheden. Ze hadden verschillende jobs en werkten dag en nacht. Ik heb gezien dat je niets cadeau krijgt in het leven. Je moet overal hard voor werken.

Dat hebben we gezien. Je blijft records breken en awards winnen. Begin dit jaar nog won je twee Grammy’s, één voor ‘Best New Artist’ en één voor 'Best Dance Recording’.

Het voelt allemaal erg surreëel aan, alsof ik op een wolkje zweef. Het is een droom die uitkomt om een Grammy te winnen als Britse artiest.

Ook op sociale media ben je een rijzende ster.

Ik probeer nauw contact te houden met mijn fans en volgers op Instagram.

Ben je je ervan bewust dat velen jou als rolmodel zien?

Natuurlijk, maar ik ervaar dat niet altijd als even makkelijk. Ik wil het best mogelijke voorbeeld zijn, maar ik ben ook slechts een mens. Ik wil mensen op de juiste manier te beïnvloeden, al ben ik niet perfect. 

"Nu, meer dan ooit, zou de iconische visie van de YSL-vrouw een inspiratie voor de wereld moeten zijn. De balans tussen vrouwelijk en mannelijk, maar ook de ‘do-not-give-a-fuck’ attitud, is naar mijn idee zowel tijdloos als helemaal van nu." - filmmaker Nabil Elderkin
1576255352660869 1570553450727951 schermafbeelding 2019 10 08 om 18.50.37

De geur is zowel sexy als koel: een combinatie van oranjebloesem en lavendel, mandarijn, vanille en amber. De structuur van de geur is gebaseerd op spanningen. De elegantie van Parijs en het bruisende van New York; de twee steden waar de geur tot stand is gekomen door meesterparfumeurs Anne Flipo en Carlos Benaïm.

Het parfum koop je hier.

Lees ook

Aanbevolen voor jou