Beauty

De pop art parfums J.U.S zien het levenslicht

J.U.S: een ongezien nieuw merk van milieuvriendelijke parfums kleurt de rekken van nicheparfumerie Senteurs d’Ailleurs in Brussel. Want naast Printemps in Parijs krijgt nu ook België de eer deze door pop art geïnspireerde flesjes in hun opvallend felle kleuren te verkopen.
Reading time 2 minutes

De Pop art parfums J.U.S (Joyaux Uniques et sensoriels) zijn expressieve parfums met kostbare, milieuvriendelijke ingrediënten. Ze komen in vrolijke, navulbare flessen.

Maar ook de inhoud is ongezien. Verschillende, succesvolle meesterparfumeurs kregen volledige carte blanche en mochten expressie geven aan een persoonlijk verhaal aan de hand van de beste grondstoffen. J.U.S wou klassieke ingrediënten op een nieuwe, verrassende manier interpreteren. De parfums houden een beetje het midden tussen de parfums van Frederick Malle en The Different Company. En de vergelijking met die laatste is niet zo vreemd, The Different Company en J.U.S deelde immers dezelfde man aan het roer: Thierry De Baschmakoff. Hij stond vroeger ook in voor de parfums van The Different company maar gaf ondertussen die fakkel door. Voor zijn nieuw project J.U.S, wordt hij vergezeld door twee partners afkomstig van de Isipca parfumschool in Parijs. Je hebt twee collecties eau de parfums, bestaande uit zowel zowel frisse- als zwaardere geuren, een reeks in 75 ml. en een in 100 ml.

Pablo Perez, store manager van nicheparfumerie Senteurs d’Ailleurs in Brussel: “De parfums zijn complex en hun geur verandert voortdurend. Een uur na verstuiving ruiken ze al anders, nog een uur later zijn weer andere aspecten dominant. En alle parfums vertellen een verhaal.”

Zo roept de geur Ambraser een herinnering op aan een strand: daarvoor werd een zoutakkoord gebruikt dat werd aangevuld met ceder en eso E. Het zoutakkoord is anders dan in de klassieke marine-parfums (zoals l’Eau d’Issey) die meloen en watermeloen gebruiken om het zilte effect van zout te bekomen. In tegenstelling tot die andere parfums ruikt Abraser niet zoet. (van de hand van Aurélien guichard)

Onze andere favoriet van de reeks is Superfusion, een amberachtig muskusparfum dat koude en warme aroma’s mixt en ruikt naar vers gewassen linnengoed. Parfums met katoengeur zijn lekker op de huid maar nog beter op je kleding. (van de hand van Céline Ellena)

De Cofeeze is de meest verrassende geur van de reeks en moet je beslist eens proberen: koffie en oud, twee sterke ingrediënten die elkaar bevechten en omarmen tegelijkertijd.

Te koop bij Senteurs d’Ailleurs in Brussel, STEFANIAPLEIN 1A/3

 www.senteursdailleurs.com

 

1555154802158612 senteursdailleurs jus ultrahot 100ml 180 1555154802217552 senteursdailleurs jus coffeeze 75ml 230
1555154802250223 senteursdailleurs jus superfusionok 100ml 180 1555154802300182 senteursdailleurs jus ambraser 100ml 180
1555154837890550 senteursdailleurs jus springpop 100ml 180

Lees ook

Aanbevolen voor jou