Beauty

De 5 beste face mists (om je heerlijk af te koelen)

Wij gingen met spoed op zoek naar een aantal gezichtssprays om je met deze tropische temperaturen instant verkoeling te brengen. Oh ja, ze moesten ook pocketable zijn. Eenvoudig mee te nemen onderweg dus.
Reading time 4 minutes
1. Het legendarisch exemplaar

Tja, ruim 70 euro voor een flesje gezichtsspray van 100 ml., dan moet je al van goede huize zijn. Nu ja, Brume de la Mer The Mist (alleen de naam al is een mondvol) van La Mer is dan ook niet de eerste beste gezichtsspray. Dit is dé gezichtsspray van de sterren. Zij verstuiven het rijkelijk op hun edele gelaat. Waarom jij dan ook niet eigenlijk ? De status ervan is alvast legendarisch. Voorts doet het wat een gezichtsspray hoort te doen: de vochtbalans van je huid tijdens deze warme dagen herstellen en je dorstige huid instant hydrateren.  

2. De luxe-uitvoering

Opgepast, Chanel Beauty Essence Mist is niet zomaar een gezichtsverstuiver. Bij Chanel spreken ze over een heus hydraterend serum. Gelijk hebben ze wel dat het (vooral dan bij deze tropische temperaturen) een onmisbaar item is om mee in je handtas, je fanny pack, (vul zelf maar verder aan) te nemen. Deze gezichtsspray voor alle huidtypes bevat de actieve werkstof Camellia Alba PFA*, extract van de camelia die de huid en helpt haar vochtgehalte op peil te houden. Bovendien heeft het water (excuseer, serum) een anti-oxiderende werking door Blue Ginger PFA* dat het zelfverdedigingssysteem van de cellen versterkt. Vitaminederivaten (C en E) en hyaluronzuur zijn dankzij hun verkwikkende en hydraterende werking de kers op je snoet wanneer je dit water rijkelijk verstuift. 

3. De klassieker

Wie heeft er nog nooit zo'n schattig ogend verstuivertje met zachtroze dop in zijn handtas gedaan ? Evian, de klassieker onder de gezichtssverstuivers is doorheen de tijd dan ook altijd een absolute lieveling geweest van meisjes en jongens die zorg dragen voor hun huid. Heel leuk geprijsd en vol werkzame stofjes is de Evian Face Mist het instapmodel voor zij die willen beginnen met een regelmatige psssjt onderweg. Wanneer we Evian mogen geloven dan verbetert de hydratatie van je huid bij regelmatig gebruik 16%. Het doet in principe wat elke verstuiver doet: het verkoelt instant, het helpt de waterbalans van je huid te herstellen en gaat een droge huid als gevolg van airco of vervuiling tegen. Dankzij een lichaamsneutrale pH-waarde is de Evian Face Mist bovendien een perfecte verfrisser voor ieder huidtype (ook geschikt voor de gevoelige huid en baby's). Het feit dat het flesje een natuurlijk nitrogeen drijfgas bevat (de lucht die we inademen bestaat voor 80% uit nitrogeen) is bovendien goed voor jou en de ozonlaag. What's to loose ? Een toppertje voor niet gek veel geld. 

4. De zelfbewuste uitvoering

Geen idee hoe we hier op komen. Noem het gut feeling maar wanneer je voor Clinique Moisture Surge Face Spray kiest, dan weet je volgens ons verdomd goed waar je mee bezig bent. Het is een beetje als op een feestje toekomen met een hippe, elektrische sportwagen. Je weet goed wat je doet maar je ziet er net dat ietsje anders uit, dat tikkeltje chiquer dan de rest. Dit uitgekiend exemplaar zit boordevol vochtinbrengers en actieve aloë. Zonder ook maar één druppeltje vet, althans wanneer we Clinique mogen geloven. Tja, iets anders hadden we eerlijk gezegd niet verwacht van een kwalitatieve gezichtsverstuiver. Feit is dat je met dit exemplaar snel opnieuw de kostbare vochtreserves in je huid aanvult. Je kan dit precieus hebbeding gebruiken als aanvulling op je dagelijkse moisturizer, onder of over je make-up, exact daar waar je huid het meeste behoefte heeft aan hydratatie.

5. De puur natuur uitvoering

De Caudalie Druivenwater gezichtsspray wordt gemaakt met biologische druiven na de oogst en is een cultproduct van Caudalie. Dit 100% plantaardige water heeft hydraterende en kalmerende eigenschappen. Volgens Caudalie is het de dagelijkse bondgenoot van de gevoelige huid. En dat geloven we graag. De uiterst fijne nevel laat je velletje immers fris en comfortabel aanvoelen en dat op een heel natuurlijke manier. Bovendien is het ook geschikt voor de gevoelige huid. Voor nog meer frisheid kan je het, net zoals de andere verstuivers, ook in de koelkast bewaren.  

Lees ook

Aanbevolen voor jou