Beauty

Cult merk Le Labo heeft een nieuw geurtje uit: Baie 19

De geur die iedereen herkent maar nog nooit uit een flesje parfum rook? Zo ruikt Baie 19: een olfactorische geur sensatie op een regenachtige herfstdag.
Reading time 2 minutes
Baie 19 van Le Labo

Voor dit najaar trakteert het New Yorkse cult merk Le Labo zijn gevolg op een nieuw geurtje (de 18de van de reeks) van de lijn Fine Fragrances, Baie 19. Een geur die ruikt net zoals de timing van zijn lancering: een regenachtige herfstdag.

Le Labo: cult merk

Voor wie het merk nog niet van dichtbij rook, Le Labo is op zijn minst opmerkelijk te noemen in de wereld van nicheparfums. Het merk werd in 2006 opgericht door Fabrice Penot en Eduoard Roschi in New York en veroorzaakte een schokgolf in de parfumindustrie met hun nieuwe aanpak van slow perfumery. Zonder de restricties van seizoenen en trends, sparen de parfumeurs van Le Labo tijd nog moeite om aparte geuren te creëren die ‘bevliegingen’ overstijgen. Hun geur Santal 33 bijvoorbeeld, kent een aanhang tot in elke hoek van de wereld. Een geur die zijn fans  in bedwang houdt voor het leven. Noem het hypnotiserend!

De geur van water?

1574888195203071 lelabo fragrance baie 19 100ml 232.00 euros
Baie 19 van Le Labo

Knisperend, nat, doorweekt, vochtig…er bestaan tal van woorden om het gevoel van water te omschrijven. Maar om de geur van water te beschrijven? Een geur die we (toch niet bij ons weten) nog nooit eerder uit een flesje parfum mochten waarnemen, maar desondanks een geweldige indrukwekkende olfactorische ervaring die bijna iedereen ooit al eens meemaakte: de indringende geur uit de grond na een kletterende regenbui. Zo ruikte de nieuwe geur, Baie 19.

Die moeilijk te beduiden geur is een unieke - haast universele - sensatie die het gevolg is van drie factoren: de ozon in de lucht, negatieve ionen, en de afscheiding van oliën uit planten die lange tijd droog stonden. Vandaar ook de Franse naam ‘baie’ die bes betekent. Je herkent ongetwijfeld de geur van gedroogde jeneverbes, patchouli en groene blaadjes na een verademende regenbui.

1574888202688359 aaaaaaaa
Baie 19 van Le Labo

Le Labo heeft een flagshipstore in hartje, Antwerpen (Wapper 18, 2000 Antwerpen) en ligt ook bij Skins Cosmetics, (Korenmarkt 16, 9000 Gent). Ook online te verkrijgen via lelabofragrances.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou