Beauty

Bij deze Belgische beautymerken shop je milieubewust en lokaal

Belgische beautymerken die vegan, cruelty free, natuurlijk en biologisch zijn? Wij trokken op onderzoek en selecteerden 6 beautymerken om milieubewust èn lokaal te shoppen.
Reading time 5 minutes
Cîme

Cîme

Het Belgische skincare- en beautymerk Cîme biedt natuurlijke en organische producten zonder synthetische ingrediënten zoals parabenen en parfum én zonder testen op dieren. Hun formules zijn gebaseerd op oude technieken en moderne technologie en bevatten enkel ingrediënten die hun actieve werking bewezen hebben. Sinds kort levert het merk nu ook een extra inspanning om je ecologische voetafdruk te beperken. Als eerste Belgische merk lanceert Cîme nu een eco refill systeem voor shampoo, hand- en bodywash. In geselecteerde winkels kan je dus vanaf nu je eigen navulbare fles vullen met de 'Nuts About You' verzorgingslijn. Concreet: je spaart op die manier per persoon tot 8 plastic flessen uit per jaar die anders in de vuilbak belanden.

cîme-skincare.com

1584693102733421  studionunu cime navul c studionunu 101584693532785592 c me nuts about you hand body wash 16 90 euro
Cîme eco refill systeem voor shampoo en hand & bodywash

Go as u. r

Dit nieuwe Belgische merk maakt mode én beauty die lief is voor het milieu. Hun frisse en catchy uitstraling valt ongetwijfeld ook in de smaak bij een jongere generatie vrouwen en meisjes, wiens steun voor milieubewust shoppen essentieel is voor een groene toekomst. Go as u.r biedt beauty en skincare producten die vegan en natuurlijk zijn, met actieve ingrediënten die zorgvuldig geselecteerd zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek. Bovendien gebruikt dit label zo weinig mogelijk plastic (enkel gerecycleerd plastic) en enkel verpakking van 100% gerecycleerd materiaal.

www.goasur.com

1584691881824787 akpa0i2g
go as u.r make-up

Oy

Dit Belgische huidvriendelijke label pakt zweetgeurtjes aan op een revolutionaire manier. Oy biedt deodorant in de vorm van een deo wash en deo scrub, die je ’s morgens vóór het douchen aanbrengt op de droge huid van de oksels. Na één minuut inwerktijd spoel je het product af en klaar! De actieve, natuurlijke bestanddelen neutraliseren de activiteit van de micro-organismen die een nare geur veroorzaken. Daarnaast wordt de huidflora geoptimaliseerd zonder dat de natuurlijke zuurtegraad wordt aangetast. Het natuurlijk zweetproces wordt niet verhinderd en toch blijf je gegarandeerd fris. De geconcentreerde formule is zacht voor de planeet én voor de huid, zelfs de meest gevoelige, ook voor zwangere vrouwen en kinderen. De formule is vrij van parabenen en bewaarmiddelen en is volledig bio-afbreekbaar, scrubpartikeltjes inclusief. Vanaf nu zijn de deodorants ook verkrijgbaar in travel size tubes van 100 ml. 

oycare.be

1584691624951037 unnamed 3
Oy 100 ml Deo Wash €17,40 - 100 ml Deo Scrub €17,90

Bio'ty Lab

Bio'ty Lab is een Belgische webshop met een uitgebreid aanbod aan bekende en minder bekende, maar steeds 100% natuurlijke beautyproducten. Denk aan merken zoals Trilogy, Abel, Likami, Lebon maar ook cult beauty must-have Egyptian Magic. Alle producten op de webshop zijn cruelty free (geen testen op dieren) en vrij van parabenen, petro-chemische en synthetische ingrediënten. Ook vind je een handig overzicht van vegan beauty en skincare producten. Biot'y Lab bestaat al enkele jaren, maar werd in 2018 overgenomen door beauty experte Anne Poelmans. Ze werkte acht jaar voor modebladen als Elle en Vogue en ontwikkelde een passie voor natuurlijke beautyproducten. Bovendien kan je terecht in de showroom in Sint-Martens-Latem voor een persoonlijke consultatie en voorstel voor behandeling op maat.

biotylab.com

1584691560157612 4402 800x800c1584691560260659 4532 800x800c
Trilogy - Wasbare reinigingsdoekjes van Bio'ty Lab

Delbôve

Delbôve was in 1950 nog een hoogwaardig kapsalon, opgericht door Roger Delbôve. Maar algauw groeide de kwalitatieve haarverzorging uit tot een volledig gamma van natuurlijke skincare. Intussen bestaat het gamma uit 24 producten, waarvan de formules met natuurlijke ingrediënten nog steeds dezelfde zijn, al 35 jaar lang. Delbôve's bestseller is de crème Sorcière en de lotion, geschikt voor elke leeftijd en huidtype. Daarnaast vind je producten die heel actieve stoffen bevatten, met een duidelijk doel: Éphémérides voor een stralende huid, Rosacelia tegen puistjes, Sorciérissime voor de heel moeilijke huid. Ontdek hier het exclusieve interview met de eigenares Gina d’Asembourg.

delbove.com

1584692656434478 masque yeux cernes 700x
Delbôve Merveille des Yeux - 42€

Likami

Likami is een Belgisch beautymerk van een nieuwe generatie van botanische, biologische huidverzorging, gebaseerd op natuurlijke technologieën. Het respecteren van de natuurlijke aard van de huid, ligt aan de basis van Likami's filosofie. Alle producten zijn cruelty free (niet getest op dieren), vrij van parabenen, siliconen, laurylsulfaat, kunstmatige kleurstoffen en aroma's, petrochemische additieven, glycolen. Perfect voor de gevoelige huid èn voor elk lid van het gezin.

likami.be

1584692907094035 gf06 inhoud shopped crop
Likami Deluxe Facial Cleansing Kit - 64€

Lees ook

Aanbevolen voor jou