Beauty

Beautynieuws: de Belgische E-store Blos opent een winkel in Hasselt

De Belgische e-shop Blos is een online walhalla van verantwoorde en hoogwaardige ‘uncommon beauty'. Eigenares Kim Maes wil nu met haar winkel in hartje Hasselt haar Blos klanten nog beter begeleiden in de zoektocht naar het juiste product.
Reading time 4 minutes
©Frank Gielen

2,5 jaar geleden gelanceerde Kim Maes haar e-shop Blos, waar ze een selectie van verzorgingsproducten, make-up, bijzondere geuren en home items te koop stelt.  En nu opent haar eerste Blos shop de deuren in het hartje van Hasselt.

Kim is een beauty connaisseur pur sang. Ze zal dan ook regelmatig sprekers en beautymerken uitnodigen in haar winkel om over de producten en hun ingrediënten (en over de verzorgingen en hun toepassingen) te komen vertellen. Zo komt Nicole Granato, oprichtster van het niche merk Willow binnenkort spreken over haar expertise rond vrouwelijke hormonen. En ook Fransces Shoemak van Abel komt langs om over natuurlijke geuren te vertellen. Maar hou ook zeker de workshops in de gaten die je op het nieuwe adres kan meepikken. 

De producten in de rekken van Blos moeten aan verschillende van Kim's voorwaarden voldoen, zo moeten ze transparant zijn in het gebruik van hun ingrediënten, hoogwaardige ingrediënten gebruiken, geen schadelijke stoffen bevatten voor onze gezondheid en voor de natuur, en moet je er blij van worden! Geen loze beloftes dus! 

Naast de Blos ‘klassiekers’ zoals Susanne Kaufmann, Verso Skincare, ILIA en Grown Alchemist vullen deze nieuwe producten de ‘uncommon beauty’ rekken aan:

 • RMS Beauty: een van de eerste grote groene make-up merken. Een must-have voor Kim want naast ILIA is het haar favoriete make-up merk, ze werkt er graag mee als visagiste.
 • Het originele ‘Willow’ uit LA focust op verzorging voor het vrouwelijk geslachtsorgaan. Kim koos een ‘feminine oil’ en een verzachtende thee voor de tijd van de maand.
 • Bear: natuurlijke supplementen uit Australië. Favorieten van Kim zijn de ‘Nourish’ met het Australische product ‘lady finger bananas’ voor een stralende teint en de ‘Repair’ met hennepzaad. Beide zijn een vitamine bom.  
 • Dr. Alkaitis: 100% biologisch-dynamische huidverzorging. Het bevat alleen wildgeplukte, actieve, gecertificeerd biologische ingrediënten uit 's werelds meest ongerepte gebieden.
 • Most Gentle: zachte producten zowel voor baby als mama. De zalf voor droge babybilletjes kan ook als wax of als finishing treatment in het haar gebruikt worden.
 • Nomige: gepersonaliseerde Belgische skincare gebaseerd op het DNA en de bijhorende levensstijl, opgericht door Dr. Barbara Geusens. Revolutionair en volledig op maat. Klanten kunnen een DNA-test afnemen met assistentie van Kim.
 • Zeeplokaal: 100% natuurlijke zeepjes, ambachtelijk gemaakt door de Nederlandse Thijske en 100% 'no waste'. Er is ook een haarshampoo in bar-vorm.
 • Morihata: Japans vakmanschap, favorieten zijn de scrubdoekjes en het charcoal infused oogmasker.
 • Votary: opgericht in de UK, door voormalig make-up artieste & beauty editor Arabella Preston. Natuurlijke oliën voor ieder huidtype, zowel voor het gezicht als het lichaam. De hele lijn is vegan, de verpakkingen zijn gerecycleerd. Kim's favorieten zijn de 'Cleansing oil' en de 'Intense night oil'.

De Blos shop opent op 25 mei 2019 officieel de deuren. www.blos-shop.com
www.instagram.com/blos_shop


Adres
Blos
Dokter Willemsstraat 16
3500 Hasselt
 
Openingsuren
Maandag 13u-18u
Woensdag tot zaterdag 10u-18
Dinsdag en zondag gesloten.

1559047029543580 blos dsc 2049 portret kimmaes frankgielen 2 1559047029688697 blos dsc 1923 frankgielen
1559047029693363 blos dsc 1962 frankgielen1559047029713187 blos dsc 1792 frankgielen
1559047029751541 blos dsc 1830 frankgielen
©Frank Gielen
Kim Maes: "De offline Blos shop is de perfecte aanvulling bij de online shop. We willen online dus zeker niet vervangen. Het is én én, niet of. Het is een mooie kans om klanten die de voorkeur geven om producten eerst te voelen en te ruiken, zo ook te bereiken. Daarnaast sta ik klaar met mijn advies, zowel online als offline.”

Lees ook

Aanbevolen voor jou