Beauty

Beauty-trends voor het najaar die je moet onthouden

Zoals gewoonlijk zagen we weer heel wat bizarre beauty trends de runway passeren dit jaar. Sommige zijn leuk om eens uit te proberen, als je zin hebt om je 'extra' te voelen op een vrijdagavond. Voor deze make-uptrends hoef je niet tot vrijdagavond te wachten.
Reading time 2 minutes
@PeterPhilipsMakeup
Oogmake-up met een knipoog naar de sixties

Normaal gesproken laten make-up artists de wimpers neutraal bij modellen op de catwalk, dit jaar lag de focus net op de ogen. Dit met een flinke knipoog naar de jaren 60, waar men zijn inspiratie voor oogmake-up duidelijk haalde dit jaar. Enerzijds is er de dik aangezette mascara à la Twiggy, waarover we eerder al schreven. Peter Philips van Dior zette nog een stapje verder en tekende zelfs wimpers onder de ogen bij zijn modellen.

Anderzijds zien we grafische lijnen in allerlei kleuren, ook enorm hot in de sixties, een comeback maken. Deze trend was eerder dit jaar al een megahype op Instagram dankzij het transgendermodel Hunter Schafer, die één van de hoofdrollen in de populaire serie Euphoria speelde. In de serie heeft haar personage Jules altijd felgekleurde, crazy oogschaduw op. Ook de looks van personage Maddie (gespeeld door Alexa Demie), met haar intense eyeliner, vormden inspiratie voor menig make-upliefhebber. 

Bold red lips

Is rode lippenstift ooit echt uit de mode geweest? Met deze klassieker kan je niéts verkeerd doen. Ook niet in modeland dit jaar. Populairst zijn de matte en velvet varianten van red lipstick. Gezien bij: Louis Vuitton, Oscar de la Renta en Versace. 

 

'No make-up' make-up looks doen het altijd goed op de catwalk. Ook dit jaar. Skincare is trending anno 2019, net als het hebben van een glowy, gezond uitziende huid (ook bekend als post yoga skin). En wie wil dat nu niet? Less is more! 

French manicure with a twist

Na de rainbow manicure trend van deze zomer, houden we het graag kleurrijk voor de rest van het jaar. De simpele French manicure is terug van weggeweest, maar wel in een andere versie. Bijna alles kan, van versierde nagelriemen tot nageltippen in eender welke kleur van de regenboog (in plaats van wit). Ook de klassieke French mani kan nog, maar dan wel met een extra lange witte tip, zoals hieronder bij Bella. 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou