Beauty

Appelazijn: het nieuwe wondermiddel voor je lichaam?

Dit natuurlijke ingrediënt aan je dagelijkse routine toevoegen, kan er voor zorgen dat je beter in je vel zit. Wij leggen de 5 voordelen van appelazijn uit.
Reading time 2 minutes

Het begin van een nieuw jaar is de perfecte timing om je nieuwe habits in te lassen en je persoonlijke doelstellingen voor het jaar concreet te maken. Beter eten is een van de meest voorkomende goede voornemens, zoals blijkt uit de meest gezochte zoektermen online, die allen te linken zijn aan een gezondere levensstijl. Behoor je ook tot die categirue, dan kan appelciderazijn wel eens je redder in nood zijn. Wij leggen uit waarom appelazijn zo goed is voor je lichaam, in 5 heilzame effecten.

Heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen

Appelazijn heeft een antioxiderende werking, dat wil zeggen dat het de werking van vrije radicalen kan bestrijden en celveroudering kan voorkomen, evenals de gezondheid en het uiterlijk van de huid kan verbeteren.

Het geeft meer spierkracht

Als je je spiermassa wil opbouwen, dan kan het toevoegen van appelciderazijn aan je dieet wonderen doen. Het azijnzuur in de samenstelling heeft namelijk een effect dat spiervermoeidheid vermindert en het herstelproces verbetert.

Voorkomt diabetes

Appelazijn is rijk aan azijnzuur en heeft een werking die zowel de opname van suiker als zetmeel in het bloed afremt, waardoor het een perfecte kuur is voor mensen met gezondheidsproblemen en die hun bloedsuikerspiegel willen verbeteren.

Verhoogt verzadiging

Voor degenen die hun eetgewoonten drastisch willen veranderen en vooral hun porties tijdens de maaltijd willen verminderen, is appelciderazijn een goed hulpmiddel. Omdat dit drankje rijk is aan pectine, verhoogt het de verzadiging en neemt het bovendien een deel van het vet uit de voeding op.

Verbetert de werking van de  spijsvertering

Wanneer je problemen ervaart met een slechte spijsvertering, kan je appelciderazijn toevoegen aan je dagelijkse routine als gemakkelijke en smakelijke oplossing. Wat het precies doet? Appelazijn is rijk aan enzymen die kunnen helpen bij het op gang trekken van je metabolisme en zorgen er voor dat je beter in je vel zit.

Lees ook

Aanbevolen voor jou