Beauty

Exclusief: L'Officiel België sprak Anya Taylor-Joy, rising star van het witte doek

De enigmatische actrice Anya Taylor-Joy is het gezicht van de nieuwste Viktor & Rolf geur Flowerbomb Dew. L'Officiel sprak haar in Londen voor een exclusief interview met deze 'rising star'.
Reading time 4 minutes

Haar Brits-Argentijnse schoonheid spat van het filmdoek en rauwe, gedurfde rollen in The Witch, Peaky Blinders en The Miniaturist vormden haar grote doorbraak in Hollywood. Ze speelt de hoofdrol in dè kostuumdramafilm van 2020, namelijk de verfilming van de klassieker 'Emma' van Jane Austen. Dat we in 2020 nog heel veel van Anya Taylor-Joy gaan horen, is een understatement. L’Officiel sprak haar in London over haar dromen en duistere kantjes.

Is een campagne als deze belangrijk voor je carrière als actrice? 

Anya: Ik zie het als een erkenning van mijn carrière. Het feit dat mijn acteren hen inspireert, is een compliment. De verschillende luiken zijn erin geslaagd om verschillende facetten van mij te tonen. In de eerste Flowerbomb Midnight campagne lijk ik ouder, mysterieuzer en sexy. Voor de Flowerbomb Dew campagne, toon ik mijn frisse en speelse kant. 

Hoe belangrijk is het om actief te zijn op verschillende vlakken in de entertainment business? 

Anya: Heel belangrijk, ik verveel me snel dus ik moet mezelf continue kunnen uitdrukken op verschillende manieren. Ik vind het heerlijk om wakker te worden met het idee dat ik vandaag iets zal doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan, en waarin ik mezelf opnieuw moet bewijzen. 

De rollen die je speelt zijn over het algemeen donker, is dat toevallig? 

Anya: Ik ben nooit actief op zoek gegaan naar rollen in horrorfilms. De donkere kantjes van een menselijk brein, daar ben ik wel tot aangetrokken. We hebben allemaal gradaties van goed en slecht in ons. Die scherpe kantjes ontdekken aan de hand van personages, vind ik geweldig. 

Vind je het wel eens frustrerend dat je voor een bepaald type rollen gecast wordt? 

Anya: Ik heb het geluk dat ik nooit twee keer dezelfde rol heb moeten spelen. Zelfs al is het script nog zo goed, als het teveel lijkt op een vorige rol, zal ik passen. Gelukkig hebben mensen in de industrie genoeg verbeeldingskracht om mij telkens in nieuwe rollen te zien. 

Van welke rol droom je nog? 

Anya: Ik droom van een rol in een musical. Ik hou van zingen, dansen en acteren samen. Zelf leer ik nu ook piano spelen. Op set ben ik meestal aan het zingen en dansen om in een bepaalde rol te komen. Voor mijn huidig project luister ik veel naar Fujiyama Mama van Wanda Jackson. Voor de film ‘The Witch’ luisterde ik vaak naar Flight Facilities en Feist. 

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? 

Anya: Ik hoop dat ik binnen 5 jaar nog steeds gelukkig ben en mij creatief kan uitdrukken. Ik hoop stiekem dat we allemaal onszelf een beetje liever zullen zien, én dat mijn hoofd iets meer rust vindt. 

Als je kon kiezen, met wie zou je graag eens gaan eten? 

Anya: Met Prince! Ik zou geen woord zeggen, ik zou alleen luisteren naar zijn verhalen en hoe hij de beste artiest aller tijden geworden is. Er is iets ongelooflijk dapper aan jezelf zijn in een wereld die in hokjes denkt. 

Wat zou je nog willen zijn naast actrice? 

Anya: Reisjournalist, ik schrijf graag. Als kind droomde ik ervan om marine bioloog te worden. 

Welke superkracht zou je graag hebben? 

Anya: Het is niet de meest gekke superkracht, maar ik zou mezelf nu naar mijn familie in Argentinië teleporteren. 

Was jij een parfum, uit welke ingrediënten zou je bestaan? 

Anya: Ongetwijfeld een roos, maar dan een lichte rozengeur. En Palo Santo, het heilige hout dat ik aansteek om slechte energie te verdrijven. Ik leef meestal in hotels dus probeer ik het er zo huiselijk mogelijk te maken. Ik ga nergens zonder mijn Palo Santo, kaarsen en kristallen. Ik ben wel spiritueel, het is mooi om in iets groters dan jezelf te geloven. En als laatste zou ik er framboos aan toevoegen, met een vleugje whisky (lacht)! 

 

1585215805012075 viktor rolf flowerbomb dew eau de parfum

Flowerbomb Dew is vanaf begin april 2020 beschikbaar in België.

Flowerbomb Dew Eau de Parfum 30ml € 71,00
Flowerbomb Dew Eau de Parfum 50ml € 94,00
Flowerbomb Dew Eau de Parfum 100ml € 125,00

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou