Beauty

Alles wat je moet weten over LED-lichttherapie maskers: de voor- en nadelen

De nieuwste beauty hype lijkt ook de consument thuis te veroveren. Is een LED-lichttherapie masker de investering waard? Wij delen de voor- en nadelen.
Reading time 4 minutes

De kans is groot dat je het al zag verschijnen in je schoonheidssalon of op Instagram, en er even een angstaanjagend Michael Myers Halloween-achtig tafereel voor je ogen flitste. Wees gerust, je hebt gewoon kennis gemaakt met de LED-gezichtsmaskers. Het voorwerp is eerder griezelig en futuristisch maar belooft mirakels op vlak van je huid, zoals het counteren van "alles van rimpels, roodheid en tekenen van veroudering tot acne, littekens en donkere vlekken", aldus Harvard Women's Health Watch. Het klinkt allemaal geweldig, maar het hoe en waarom achter al deze voordelen is niet zozeer duidelijk als je kijkt naar het kleurrijke gezichtsmasker in actie. Gelukkig verdiepte L'OFFICIEL zich in de feiten om je de voor- en nadelen mee te geven vooraleer je zelf overweegt om er als een robot thuis bij te lopen.


Een introductie
LED-lichttherapie, ook wel bekend als Dermalux ™ LED-fototherapie, is een niet-invasieve huidverjongingsbehandeling. Met behulp van een smalle band van niet-thermische LED-lichtenergie, stimuleert de procedure de natuurlijke celproductie van uw lichaam voor een versneld herstel van het huidoppervlak. Door het regeneratieve proces van de huid te versnellen, worden tekenen van schade door de zon, acne, ontstekingen of zelfs ernstiger aandoeningen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis en rosacea verminderd. Voor mensen met wondjes, ontstekingen of andere soorten littekens kan de hergroei van huidcellen, zoals bevorderd door LED-fototherapie, ook genezend zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze helende effecten tijd en consistente behandelingsregimes vergen. Een enkele LED-gezichtsbehandeling vermindert ontstekingen, huidirritatie en versterkt de natuurlijke glans van de huid. Maar om littekens te zien verdwijnen, acne te behandelen of rimpels te verminderen, beveelt de American Academy of Dermatology ten minste enkele weken van consistente sessies aan om resultaten te zien. Consistentie zorgt ervoor dat het LED-licht geleidelijk aan de huid dieper en dieper indringt bij elke nieuwe behandeling. Wanneer nieuwe diepten worden bereikt door het licht, kunnen meer corrigerende resultaten worden bereikt.

Verder is het ook belangrijk om te weten waarvoor je het wil gebruiken om de sessies met LED-licht af te stemmen op uw individuele behoeften. Er zijn drie soorten LED-licht: blauw licht, rood licht en bijna-infrarood licht, elk ontworpen voor verschillende resultaten. Blauw licht is een antibacteriële behandeling die bedoeld is om acne aan te pakken door de olieproductie te verminderen en toekomstige puistjes te voorkomen, zonder de huid te irriteren. Deze colorwave is ook een UV-vrij alternatief voor de behandeling van eczeem en psoriasis. Rood licht verhoogt de hydratatie van de huid, vermindert ontstekingen, roodheid en het verschijnen van poriën. Net als blauw licht kan rood licht huidolie reguleren, evenals de circulatie van andere vitale vloeistoffen verhogen om het herstel van de huid en de correctie van rosacea te versnellen (uiteraard medisch goedgekeurd door uw dermatoloog). Bijna-infra-rood licht is de meest intense vorm van led-fototherapie en reikt verder in de huid dan de andere twee kleurengolven. Deze kleurbehandeling is bedoeld om het absorptievermogen van cellen te vergroten, tekenen van ouderdom glad te strijken en de elasticiteit van de huid te verbeteren . Het wordt ook gebruikt om het genezingsproces van cystische acne of wonden te versnellen.

1614585329441347 kourtney kardashian led light therapy
Kourtney Kardashian gebruikt thuis een handheld LED-masker.

Wat de nadelen zijn? Er zijn maar heel weinig risico's of mogelijke bijwerkingen aan deze techniek verbonden. In een artikel dat is gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine, wordt opgemerkt dat de risico's van roodheid, ontsteking, gevoeligheid en/of huiduitslag maar zelden voorkomen. Dus ben je op zoek naar een longterm oplossing voor een specifieke huidaandoening of wil je regelmatig me-time inlassen of gewoon je huid een glow boost geven voor een speciale gelegenheid? Dan is een LED-lichttherapie gezichtsmasker geen slecht idee...

Tags

soins-beaute
luminotherapie

Lees ook

Aanbevolen voor jou