Beauty

9 tips om je zomers kleurtje extra lang te houden

Een bruin kleurtje die lief is voor je huid en extra lang meegaat? Met deze 9 tips geniet je na de zomer nog van die glow.
Reading time 3 minutes
© Instagram Gabrielle Caunesil

1. Scrubben
Een goed voorbereide huid is er twee waard? Het klinkt haast tegenintuïtief, maar het weg scrubben van dode huidcellen is dè sleuteltot een egaal gebruinde huid. Aan het begin van de zomer bereid je je huid het best voor op de zon door minstens 2 keer per weekje hele lichaam te trakteren op een scrub beurt. Om te voorkomendat je bruine huid gaat vervellen, blijf je dit ritueel  heel de zomer lang herhalen. De Talasso scrub van Collistar geeft je benen een zijdezacht gevoel en een betere doorbloeding.

Shop

k25033_01_1.jpg

2. SPF 
We kunnen het niet genoeg verkondigen, maar smeer je in met een SPF factor bij élke blootstelling aan de zon. Met een SPF factor van 30 heb je al een goede bescherming, maar voor het gelaat is een minimum van SPF 50 vereist.

Shop

11753507-9264656965911728.jpg

3. Water drinken
In de zon verlies je meer vocht en kan je huid sneller uitdrogen. Door voldoende water te drinken, blijft je lichaam gehydrateerd en wordt de levensduur van je cellen verlengd. Dus ook die van je gebruinde huid.

4. Aftersun
Zelfs met SPF 50 krijgt je huid het hard te verduren onder een stralende vakantiezon. Neem ’s avonds de tijd om je uitgebreid in te smeren met aftersun. Deze gaat je huid als het ware kalmeren en voldoende hydrateren. Voor een geurig verwen momentje raden wij de aftersun van Nuxe aan.

Shop

1563367321-FP-NUXE-Sun-Lait_Fraicheur_Apres_Soleil-2017-web.png

5. Koude douches
Een heet bad kan je uitdrogen, waardoor je (nog levende) huidcellen sneller afkomen. Niet de soort peeling die we willen. Een koude douche sluit je poriën en beschermt dus beter je kleurtje. Ga voor een douche olie met een vochtinbrengende werking.

6. Zelfbruiner voor gelaat
Geen enkel lichaamsdeel dat zo vaak wordt bloot gesteld aan UV stralen als ons gezicht. Vermijd dan ook de zon in je gezicht at all cost. Kies liever voor een zelfbruiner om een kleurtje te faken.
Tegenwoordig is er keuze genoeg aa DIY zelfbruiners voor het gezicht. Meng je dagcrème eventueel met een zelfbruiner voor een ultra subtiel resultaat. Extra bescherming kan geen kwaad. Een primer met SPF zoals de UV master van Armani geeft je dagelijkse bescherming.

Shop

317-77011643-L9337300_MAUVE_ALT10.png

7. Kleurtje bijwerken
Een tip om net iets langer van je laatste vakantiekleurtje te genieten is een self tanner. Opteer voor een bodylotion met een gradueel zelfbruinend effect. Het geeft je kleur net wat extra glow en ’blend’ op natuurlijke wijze met je eigen teint bronzé. Vlekken zijn hier niet aan de orde.

8. Bronzer
Dè finishing touch van een sun kissed gelaat is een bronzer in poedervorm. De truc is om je bronzer aan te brengen precies waar de zon je gezicht zou raken: op het voorhoofd, neusbrug en jukbeenderen.

Shop

BGC4KVR_mz.jpg

9. Beta-caroteen op je bord
Studies liegen er niet om: beta-caroteen (een soort van rood-oranje pigment) in voedsel kan een gebronzeerde teint nabootsen. Zoete aardappel, abrikozen, mango en vooral wortels bevatten van nature veel van deze voedingsstof. Het proberen waard.

Lees ook

Aanbevolen voor jou