Beauty

5 meditatie apps die je kijk op mediteren veranderen

Ziedaar: apps voor de ultieme ontspanning na een hysterische dag. Of je er nu sceptisch over bent of niet.
Reading time 3 minutes
Instagram @pale_rosy_heart

De goedbedoelde tips op 'The Gram' voor bakken, sporten, opruimen, dansen en make-uppen vliegen ons momenteel om de oren. Allemaal lief bedoeld, maar langs deze productieve doeners scrollen, kan ervoor zorgen dat je behóórlijk opgelaten in bed ligt ’s avonds. Levensvragen groot of klein moeten uitgerekend dàn beantwoord worden. Zoals: Moet ik nu ook dalgona koffie proberen te maken? Of: Zou mijn buurman me vanmiddag door het raam hebben gezien toen het zweet langs m’n hoofd gutste tijdens die home workout? Deze gedachtes werken niet bepaald in het voordeel van je nachtrust. 

Maar als we je toch echt één ding mogen aanraden om te proberen in deze tijd, is dat wel mediteren. Want nee: je hersenen hóeven niet de vragen des levens uitgerekend om 02:00 te beantwoorden. Het fijne aan mediteren is juist dat je helemaal niks hoeft. Er zijn geen regels. Je kunt het niet fout doen. Je hoeft geen poses als ‘de liggende vlinder’ aan te houden. Het is niet lastig: je luistert naar de leidende stem van de app en de rest gaat vanzelf. En om helemaal in tune te zijn met jezelf, hier is nog een reminder waarom gezond eten zo belangrijk is in deze tijd. Ook een kuur, zoals deze, is de moeite waard om uit te testen.

Ben je nieuw in de materie of toe aan een nieuwe meditatie app? We tippen:

Headspace

Sta je er toch nog wat sceptisch tegenover? Probeer Headspace. De app bevat vrolijke illustraties, animaties en tips terwijl en een Britse stem je door de verschillende fases loodst en vertelt wat je moet doen. Na de tien gratis sessies kun je een abonnement nemen.

Happify

We horen langzaam maar zeker hoopgevend nieuws, maar ook nog steeds genoeg hysterisch nieuws en zelfs fake news. Happify is er daarom als je vaak negatief nadenkt. De app helpt je om positiever in het leven te staan. Nadat je enkele vragen over jouw visie op het leven en mediteren hebt beantwoord, geeft de app een suggestie voor meditatie-oefeningen die je kunt doen om gelukkiger te worden.

MyLife Meditation

Hoe voel je je vandaag? Dat vraagt de app iedere keer wanneer je ‘m opent. Een goede manier om stil te staan bij je gevoel. En ook hierbij worden er een aantal suggesties gedaan passend bij jouw mood.

Meditation Timer Pro

Grote kans dat je tijdens het mediteren al in slaap valt. Goed voor de nachtrust, maar het kan vervelend zijn om wakker te worden met een uitgevallen gsm zonder wekker. Met Meditation Timer Pro kun je een timer instellen waardoor je vanzelf uit je meditatie wordt gehaald. De app kost 2,29€.

Calm

‘Take a deep breath’ begroet de app wanneer je ‘m opent. Daarna word je voorzien van rustgevende achtergrondgeluiden die je zowel kunt aanzetten wanneer je aan het werk bent, of wanneer je een geleide meditatie gaat volgen. De app is er vooral voor mensen die het mediteren al een beetje onder de knie hebben omdat het minder begeleidend is dan de meeste apps.

Lees ook

Aanbevolen voor jou