Art

Paris Hilton de nieuwe Andy Warhol?

Volgens Forbes is de reality-ster de volgende grote naam in de kunstwereld. Haar Pop Art werd ondertussen al geveild en de opbrengsten gaan integraal naar een goed doel.
Reading time 2 minutes
© Paris Hilton

Na Britney Spears, waagt nu ook Paris Hilton haar sprong in de kunstwereld. De Reality-ster had tijdens de quarantaine veel extra tijd om handen en vulde deze naar verluidt met kunst. “Ik hou al heel mijn leven van kunst. Ik ben al een artiest sinds ik een klein meisje was,” vertelde ze aan Forbes.

Haar eerste kunstwerk ‘I Dream of Paris’ was tot vorig week te bezichtigen in de Corey Helford galerij in Los Angeles als onderdeel van de show ‘Sweet Sixteen’. Het stuk toont een afbeelding van Hilton zelf waar ze een maillot en handschoenen draagt gecombineerd met een Juicy Couture handtas. Ze wordt omringd door een collage van katten, vlinders en pailletjes, afgewerkt met een tiara van diamantjes op haar hoofd.

 

Het schilderij wordt geveild ten voordele van de Starlight Children’s Foundation. De hoogste bieder krijgt ook nog een diner bij Paris Hilton thuis erbovenop. Voorlopig stond het hoogste bod al op $50,000.

1597859630876798 paris hilton 2
© Paris Hilton

“Het stuk ‘I Dream Of Paris’ staat voor de dromen en doelen die ik had toen ik jong was,” liet Hilton weten. Andere stukken waar ze momenteel nog aan werkt zijn een kunstwerk van een regenboog, een verzameling emoji’s en een kunstwerk gewijd aan de kat van de moeder van haar vriend.

 

Hilton lijst onder andere Andy Warhol, Jeff Koons, Damien Hirst en Salvador Dalí op als haar favoriete artiesten en inspiratie. Katy Perry’s Teenage Dream album is de muziek die haar in de mood brengt en haar creativiteit doet stromen.

Paris Hilton's Art Auction & Dinner

Lees ook

Aanbevolen voor jou