Travel

Zomer op Sardinië: de adressen die je niet mag missen

Op ons lijstje? Het nieuwe restaurant 'Rafael'.
Reading time 4 minutes

Sardinië biedt talloze ideeën voor verschillende soorten vakanties. Zoals een vakantie waarin je je onderdompelt in adembenemende zeezichten, toegankelijk via honderden stranden, baaien, grotten en eilandjes. Voor degenen die het eiland willen ervaren via bijzondere plekken, zijn hier enkele adressen om onmiddellijk te markeren.

 

Land Porto Rotondo

 

Allereerst deze culinaire hotspot. Enkele exclusieve partners van het zomerproject van Land Porto Rotondo zijn Giuda Ballerino Bistrot met de creaties van de sterrenchef Andrea Fusco, het Braziliaanse Sushi Restaurant Amazonia en de Mexicaanse cocktailbar Santanera. De verrassing is vooral het muzikale entertainment in het vernieuwde restaurant. Sterker nog, de smaken van de keuken zullen worden vergezeld door live optredens en het volgen van de DJ-sets zal het publiek tot laat in de nacht begeleiden.

 

IT, Porto Cervo

Na opening in de karakteristieke Fiori Chiari, in het hart van Brera in Milaan, zal het IT-restaurant verhuizen naar Porto Cervo. De beslissing werd genomen na de uitnodiging van Andrea Brugnoni, vertegenwoordiger van het eigendom van Promenade du Port in het iconische resort van de Costa Smeralda. Hij stelde de ondernemer Ferruccio De Lorenzo voor om een pop-up restaurant te openen voor de belangrijkste maand van het jaar qua toerisme. Dit is dus een kans om het beste van de moderne en mediterrane keuken te proeven middels een menu ondertekend door Gennaro Esposito.

 

Rafael, Porto Rafael

 

Het nieuwe restaurant 'Rafael', onlangs geopend door Luca Guelfi, bevindt zich in een van de meest fascinerende dorpen van Sardinië, tegenover de archipel La Maddalena. De Italiaanse keuken met Spaanse invloeden is voornamelijk gebaseerd op vis. De setting herinnert aan het mediterrane ontwerp op een magische locatie. De signatuur van chef Marco Fossati komt tot uiting in een Italiaans-Spaanse gastronomische reis gebaseerd op versheid, traditie, innovatie en smaak. De onbetwiste specialiteit: de Paella de Mariscos.

 

/

Villa Solenzana, Stintino

 

Voor het veeleisende publiek dat zich niet drukmaakt over centen, hebben we een echte out-of-the-line voorstel: een villa met privéstrand op het schiereiland Stintino, aan de westkust van Sardinië. Naast het enorme zwembad heeft de villa een tuin met een oppervlakte van 6000 vierkante meter. De grote ramen kijken uit op zee en omringen de 7 suites met eigen badkamer en alle soorten van comfort. Het bijgebouw biedt ook een perfect terras voor zomerse diners met vrienden en een privékok om Sardijnse specialiteiten te bereiden.

Romazzino, a Luxury Collection Hotel, Costa Smeralda

 

Tussen smaragdgroene wateren en weelderig geparfumeerde tuinen ligt Hotel Romazzino ondergedompeld in een van de mooiste baaien van de Middellandse Zee. Met een wit zandstrand en transparant water is het de ideale plek voor wereldreizigers die op zoek zijn naar een luxe resortervaring.

De Spa my Blend van Clarins maakt de ervaring compleet door een holistische wellnessbeleving aan te bieden. Denk aan ontspannende behandelingen, sauna's en een yoga- en pilatesstudio inclusief personal trainer.

 

Falkensteiner Resort Capo Boi

In zuidelijke richting, het tegenovergestelde van de Costa Smeralda, is een andere opmerkelijke plaats: Villasimius.
Hier staat het Falkensteiner Resort Capo Boi, een resort gelegen in het beschermde zeegebied van "Capo Carbonara" waar de kristalheldere zee een plek wordt om te zwemmen en snorkelen. In het panoramische zwembad en in de spa is wellness in slow motion, om te genieten van een bijzondere zomer met extreme rust.

 

Tags

restaurant
vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou