Travel

Reizen : de beste adressen van Charlotte Lynggaard in Kopenhagen

Juwelenontwerpster Charlotte Lynggaard maakt juwelen voor haar merk Ole Lynggaard: elegante ontwerpen die zowel rauw als sensueel zijn. En deze vrouw met stijl deelt met ons haar favoriete adressen in Kopenhagen.
Reading time 3 minutes

Om te winkelen

Holly Golightly

Een plek waar shopping addicts hun hart kunnen ophalen. Je vindt hier beauty merken en vintage stukken terug op een charmante plek. 

Borgergade 17b, 1300 Copenhagen K
www.hollygolightly.dk

Lot #29

Een winkel met een bohemien aankleding, waar je verschillende luxe merken terug vindt: Lot #29 . Dit adres loont de moeite!

Gothersgade 29, 1123 Copenhagen K
www.lot29.dk

Lubarol

Zeker niet te missen is deze kleine kledingzaak die een selectie aan Deense merken in huis heeft. Vooral de accessoires zijn niet te weerstaan! 

Gothersgade 34, 1123 Copenhagen K
www.lubarol.dk

Om te logeren

Sanders

Een prachtig boetiek hotel met vijf sterren:

Tordenskjoldsgade 15, 1055 København
https://hotelsanders.com/

Voor een streepje cultuur

Design Museum Denmark

Zoals de naam al aangeeft is deze plek de uitgelezen locatie om iets op te steken over de design-geschiedenis van de Denen. En het is ideaal gelegen, in het hart van Kopenhagen. Bovendien kan je overheerlijk dineren in het restaurant waar je geniet van een privétuin die je beslist moet hebben gezien. 

Bredgade 68, 1260 Copenhagen K
www.designmuseum.dk

Glyptoteket

In 1882 werd dit adembenemende museum aan de stad geschonken door een van zijn beroemde inwoners, Carl Jacobsen, de oprichter van het Carlsberg bier. In de verschillende ruimten vind je zowel antieke als moderne kunstwerken terug.

Dantes Plads 7, 1556 Copenhagen V
www.glyptoteket.dk

Louisiana

Dit bekende museum voor moderne kunst van Denemarken ligt op 45 minuten van het centrum, in het Noorden van Kopenhagen. Het heeft een verbluffend uitzicht over het Zuidelijk gedeelte. De ideale lunch locatie. 

Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk
www.louisiana.dk

Om te eten

Cantina

Borgergade 2, 1300 Copenhagen K
http://cantinacph.dk/

Om te flaneren

Ny Østergade

Er is geen plek centraler gelegen dan deze, en het is net hier waar onze flagshipstore zich bevindt. Je komt fantastische merken en charmante restaurants tegen in deze wijk, die je kan vergelijken met Café Victor en le Beau Marché.

www.olelynggaard.com
Foto's : Thomas Skou

Lees ook

Aanbevolen voor jou