Travel

Voormalig Augustinessenklooster wordt trendy, Antwerps toevluchtsoord

In Antwerpen lanceren de mensen achter het gerenommeerde boetiekhotel 'Hotel Julien' een nieuw project: August. Een hotel met een shop, een wellness en een zwemvijver. Maar ook een bar en een restaurant onder leiding van bekende sterrenchef Nick Bril
Reading time 3 minutes
©Frederick Vercruysse

Het hotel werd prachtig vormgegeven door de Belgische architect Vincent Van Duysen. August bestaat uit vijf samengevoegde gebouwen en telt 44 hotelkamers. Het restaurant en de bar staan onder de leiding van de bekende sterrenchef Nick Bril

Het project ligt in een groene voetgangerszone in het voormalige Militair Hospitaal in Antwerpen, gelegen aan de tuinen van Wirtz International Landscape Architects die welgekome rust bieden aan de mensen van de stad. 

Het volledige team van 'August' werd gekleed door de Belgische modeontwerper Christian Wijnants, hij zorgde voor tijdloze en elegante uniformen met een knipoog naar lang vervlogen tijden.

Het interieur brengt een warm en tijdloos eerbetoon aan het kloosterleven. Elk element is zo ontworpen dat het perfect opgaat in het authentieke erfgoed met zijn moderne toetsen. De originele tegelvloeren werden gerestaureerd en teruggeplaatst, en door de enorme ramen stroomt een overvloed aan natuurlijk licht naar binnen. Zo goed als alles wat je ziet in het interieur werd op maat ontworpen door Vincent Van Duysen, en gemaakt in samenwerking met onder andere Molteni, Flos en Serax.

De bar en het restaurant van August staan onder de leiding van Nick Bril, de gerenommeerde chef van het vlakbij gelegen sterrenrestaurant The Jane. De pot schaft een à la carte menu met invloeden vanuit de hele wereld en biedt een moderne brasseriekeuken aan die focust op seizoensproducten. Ze maken gebruik van de verse, lokale ingrediënten, die deels afkomstig zijn van het dak van PAKT: een nabijgelegen daktuin annex stadsboerderij.

Eten zelf doe je onder het zwartstalen, glazen dak van de wintertuin of op het overdekte verwarmde terras in de tuin.

August restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag en biedt plaats aan 55 gasten.
Boek je tafel via restaurant@august-antwerp.com.

Logeren doe je vanaf 165 euro.

1554891290862928 august  frederikvercruysse 51554891290804124 august  frederikvercruysse 2
1554891290837260 august  frederikvercruysse41554891290768369 august  frederikvercruysse12
1554891290757301 august  frederikvercruysse 101554891290685868 august  frederikvercruysse2
©Frederik Vercruysse

De wellness

In de August wellness kan je genieten van de sauna en de hammam of kan je jezelf opwarmen aan warme stenen. Afkoelen doe je met een frisse ijsscrub, in de buitendouche op de aanpalende 'Cour Anglaise' of in de openluchtzwemvijver. De wellness heeft een aparte ingang en is ook toegankelijk voor gasten van buiten het hotel.

Ook voor allerlei massages en behandelingen kan je hier terecht. De producten en technieken die worden gebruikt stammen af van het merk Bamford, kwalitatieve, artisanale en natuurlijke Engelse verzorgingsproducten.

August wellness is open van maandag tot zondag, van 08:00 tot 20:00.
Hotelgasten kunnen ook voor 08:00 een behandeling boeken. Boek je behandeling via wellness@august-antwerp.com.

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou