Travel

Japan in 6 plaatsen: topbestemming in 2020 èn gastland van de Olympische Spelen

Japan wordt een top reisbestemming in 2020: dit zijn de zes beste steden als je er voor de eerste keer heen reist. Dè kans om de Olympische Spelen mee te pikken en een onvergetelijke reis te plannen.
Reading time 5 minutes

Relatief klein in oppervlakte maar gigantisch in tal van opzichten. Gesitueerd aan de oostkant van het Aziatische vasteland en aan de rand van de Stille Oceaan, bestaat Japan uit ongeveer 6.852 eilanden. Een land waar verleden en toekomst in perfecte harmonie vertegenwoordigd zijn met respect voor de oude tradities van het Oosten.

Tokyo, de hoofdstad van Japan en één van de dichtstbevolkte steden ter wereld telt ongeveer 37,8 miljoen inwoners. In 2020 zijn alle ogen gericht op deze metropool die na 56 jaar opnieuw de Olympische Spelen organiseert, het meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Plan je een reis naar Japan? Dan zijn dit de 6 plaatsen die het bezoeken waard zijn.

Tokio

1580810036973629 istock 874946766

Er valt zoveel te beleven in Tokio dat het kiezen een moeilijke taak wordt! Er zijn toeristische bezienswaardigheden, restaurantjes, shopping en bars in vrijwel alle wijken, dus plan enkele tours of uitstapjes naargelang de duur van je verblijf in de stad. Verken de belangrijkste buurten zoals Ginza, Omotesando, Shinjuku, Odaiba, Asakusa en Shibuya. Deze laatste is bekend van het beroemdste en drukste kruispunt ter wereld, Shibuya Crossing.

Tokio en zijn omgeving

1580810034348419 yokohama com monte fuji

Aan de rand van Tokio torent de iconische Mount Fuji boven de horizon, hèt tafereel van een Japanse ansichtkaart. De slapende vulkaan staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en kan je bereiken met het openbaar vervoer vanaf de hoofdstad. De tour is één van de meest populaire toeristische trekpleisters. Daarnaast zijn deze plaatsen ook het bezoeken waard: Yokohama waar zich de grootste Chinese wijk van Japan bevindt, Kamakura die vol staat met boeddhistische tempels en Nikko, een kleine historische stad waar het prachtige Toshogu-heiligdom ligt. Voeg daar de onweerstaanbare thrills van de attracties in Tokyo Disneyland aan toe en je vakantie is vol spannend avontuur gepland. 

Kyoto

1580810040042350 kyoto

Volgens de legende bestaat er geen reis naar Japan zonder Kyoto gezien te hebben. De stad, die meer dan een millennium de hoofdstad was, is een echt openluchtmuseum vanwege de eeuwenoude architectuur. Ook Kyoto is een must-visit op het lijstje van UNESCO werelderfgoed, de stad staan bol van boeddhistische en Shinto-tempels.

Kyoto staat vooral bekend als symbool van de Japanse cultuur in zijn essentie. Je ziet er bijvoorbeeld nog mannen en vrouwen in een traditionele kimono op straat. In de buurt van Gion spot je soms nog echte geisha's, die hun leven  volgens de regels wijden aan de kunsten van entertainment. Om deze bijzondere plaats te verkennen, reken je best twee dagen. De beste manier om deze stad te bereiken is met de bullet train, die je in slechts 2,5 uur van Tokyo naar Kyoto brengt.

Osaka

1580810055118356 osaka

Osaka, de derde grootste stad van het land, is één van de belangrijkste financiële centra in Japan en Azië. Deze regio, ontstond eind 19de eeuw en is ondanks de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog gemoderniseerd zonder zijn traditionele kenmerken te verliezen. Maar de voornaamste reden waarom toeristen vandaag hun weg vinden naar Osaka is de Japanse gastronomie. De stad is perfect in één dag te verkennen, in een heen- en terugrit van Kyoto, dat op iets minder dan 40 kilometer van Osaka ligt.

Okinawa

1580810037236630 okinawa

Op zoek naar witte stranden en blauw water? De Okinawa-archipel, tussen Kyushu, het zuidelijkste van de vier grote Japanse eilanden, en Taiwan, is dè plaats in Japan voor een strandvakantie. Resorts zijn hier standaard in de regio, gezien het tropisch klimaat het hele jaar rond. In totaal maken ongeveer 169 eilanden deel uit van de archipel, waarvan slechts 49 bewoond. De bestemming is perfect voor liefhebbers van watersport, zoals duiken en surfen. Ook in de stad is het genieten van de typisch Japanse indrukken en smaken. Okinawa ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Tokio. De belangrijkste luchthaven is Naha, die goede verbindingen biedt vanuit zowel de hoofdstad als vanuit Kyoto, Osaka, Sapporo, Nagoya, Fukuoka en het buitenland.

Sapporo

1580810149076853 antigos escritorios do governo em sapporo

In het uiterste noorden van het land, op het eiland Hokkaido, het op één na grootste in Japan, scherpt Sapporo de zintuigen van brouwers en bierliefhebbers. De stad staat bekend om zijn Sapporo-biertuin, het museum en zijn Bierfestival. Ook in de zomer is Sapporo een leuke bestemming, die minder bekend is maar ook tal van toeristen lokt. Liefhebbers van wintersport komen hier aan hun trekken, wetende dat zelfs de Olympische Winterspelen van 1972 hier plaatsvonden. De belangrijkste luchthaven van Sapporo is Shin-Chitose, die goede verbindingen biedt met de meeste Japanse steden.

Lees ook

Aanbevolen voor jou