Travel

In dit nieuwe 5-sterren hotel in Amsterdam waan je je in Japan!

Het Okura hotel is het eerste hotel van de Japanse hotelgroep dat zich in Europa vestigt. Met zijn 23 verdiepingen is dit hotel al een buitenbeentje in Amsterdam. Maar de Japanse tuin, het panoramisch uitzicht, het smaakvol interieur én de vier sterrenrestaurants tesamen, katapulteren het Okura hotel naar de top van Amsterdam en de rest van Europa.
Reading time 3 minutes

Deze nieuwe telg van de groep 'Leading Hotels of the World' met 5 sterren kan zijn roots moeilijk onder stoelen of banken steken: in de lobby verwelkomt een immens origami ginko-blad zijn gasten. Een gebouw van maar liefst 23 verdiepingen (een vrij zeldzame constructie in Amsterdam) ligt verankerd in de kosmopolitische wijk De Pijp, op amper 10 minuten wandelen van het Rijksmuseum en andere musea. Het Okura hotel telt  291 kamers en 8 suites, inclusief een waanzinnige suite van maar liefst 485 m2! Marmer en hout in neutrale tinten zetten de toon van het minimalistische interieur. Een extra troef van dit torenhoge pand is het sublieme panoramisch zicht over de stad en het doolhof aan grachten. Natuurlijk zou dit nieuwe hotel geen 5 sterren waard zijn zonder een spa. In de Nagomi Spa herbron je in de sauna, het binnenzwembad, de gym, of in één van de vijf behandelcabines. Hier waan je je echt in een Japanse tuin.


Culinaire topbestemming

Vergeet je vooroordelen! Amsterdam is de laatste jaren uitgegroeid tot de hoofdstad van gastronomie. Okura's culinaire  aanbod is overweldigend: maar liefst 4 uitstekende restaurants met in totaal 3 sterren. Het Japanse restaurant Yamazato, met 1 Michelin-ster, serveert authentieke Kaiseki-gerechten en is sinds 1971 het eerste Japanse restaurant met deze specialiteit in Europa. Vooral de Teppanyaki Sazanka valt erg in de smaak. Het restaurant Serre, dat beloond is met een Bib Gourmand, biedt een fusion van internationaal geïnspireerde gerechten en verdient een speciale vermelding voor het terras met zicht op het kanaal. In deze derde culinaire hotspot van het hotel, Camelia, is het Europees en Aziatisch getinte ontbijt de moeite waard. Maar het beste bewaren we voor het einde. De Ciel Bleu heeft 2 Michelin-sterren en is het neusje van de zalm onder de restaurants in Amsterdam. Dit restaurant torent letterlijk ver boven de rest uit, met zijn rooftop locatie op de 23ste verdieping van het Okura hotel. Dankzij een slimme indeling in het interieur geniet elk tafeltje van het fenomenale zicht over het Venetië van het noorden. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman toveren drie originele en exclusieve menu's tevoorschijn waarbij ze eenvoud met finesse combineren. Met de smaken slaan ze de nagel op de kop en brengen ze tegelijk een subtiel eerbetoon aan de Japanse keuken. De amuses brengen onze smaakpapillen op hol: kougelhopf met olijven, king crab...Wat volgt is een ontdekkingsreis van smaken, waarvan zelfs de vijf verschillende boters ons zullen bijblijven. Het zit hem in de details, maar wie haute cuisine wil proeven, moet naar Ciel Blue.

Okura Hotel
Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam.
Tel. : +31 20 678 7450.

www.okura.nl

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou