Travel

Hotspot op Ibiza: The Sir Joan hotel

Wil je de andere kant van Ibiza ontdekken, ver van het drukke nachtleven? Sir Joan is een ongemoeide plek die ideaal is gelegen tegenover Dalt Vila.
Reading time 2 minutes

Sterk beïnvloed door de gevolgen van de wereldwijde epidemie, nemen de Balearen voorzorgsmaatregelen. Dit zorgt helaas voor een verzwakking van zijn economie: sommige superclubs, die de planetaire reputatie van Ibiza hebben gemaakt, kondigen aan dat hun vestigingen tot 2021 gesloten blijven.

Maar dit geeft wel de unieke kans om Ibiza te ontdekken zonder luidruchtige toeristen en feestvierders. Om dit te doen, zetten we onze koffers bij Sir Joan, gevestigt aan de ingang van de zeer weelderige Marina Botafoch.

Het hotel is ideaal gelegen en biedt je de mogelijkheid om binnen een paar minuten op het strand van Talamanca te staan, evenals het centrum van Ibiza en de oude stad Dalt Vila die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Die tevens vanaf de balkons van de 38 kamers en suites te zien zijn.

De kamers zijn ruim en badend in licht. De selectie van prachtige boeken, vintage foto's aan de muren, ultracomfortabel beddengoed, goede service en minimalistische meubels die met smaak zijn geselecteerd, zorgen voor een ontspannen sfeer.

Het Sir Explore-programma maakt ook het verschil. Hierbij krijg je de kans om het eiland buiten de gebaande paden te ontdekken samen met lokale experts. Afhankelijk van de stemming van de dag wordt er begonnen met een magische cruise die vertrekt vanaf het strand van Benirras in het gezelschap van Alba, een ervaren gids die ons uitnodigt om baaien met doorschijnend water en onbekende grotten te ontdekken. We maken kennis met de kunst van keramiek volgens het wijze advies van Charlotte de Lantsheere, die haar eigen atelier heeft in het noorden van het eiland in het pittoreske dorpje San Mateu. En we leren zelfs onze eigen Hierbas-likeur te maken (lokale specialiteit geserveerd in de beroemde chupito's die elke maaltijd Ibizenco-waardig maakt) dankzij de encyclopedische expertise van de inwoner van het eiland Juan Tur.

 

Passeig Joan Carles I, 1, 07800 Eivissa

Prijzen en reserveringen op https://www.sirhotels.com

/

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou