Travel

Eilandhoppen op de Seychellen

De Seychellen, ook wel het paradijs genoemd, zijn in totaal meer dan 115 eilanden waarvan minder dan een derde bewoond is. Het is een plek voor avontuur, om weg te dromen op de stranden dankzij het uitzonderlijk natuurreservaat en om te onthaasten. Een plek om dus eens heel erg offline te zijn. We zeggen: welkom op deze ongerepte bestemming. Wil jij al gaan?
Reading time 3 minutes

Goud en groen. Harmonieuze en verlaten stranden aan de ene kant, natuur met laaghangende kokospalmen, vijgenbomen, eucalyptusbomen en filao-bomen aan de andere kant. Allemaal onder een heldere hemel, badend in een tropisch bad. Alsof een godin 115 parels zaaide in het midden van de Indische Oceaan, net onder de evenaar.

Aankomst op de Seychellen veroorzaakt onvermijdelijk een schok. Het is perfect voor degenen die genieten van gezang en hymnes in de ochtend, degenen die van lange reizen houden en voor wie hopen om het ultieme Robinson-gevoel te krijgen. Je kunt er je dagelijkse bezigheden achter je laten en terug naar de essentie gaan, naar zon, vogels, golven en wind. Groet bijvoorbeeld de visser die met zijn bootje over een heldere golf vaart, applaudisseer voor de kinderen die voetballen onder de frangipanibomen, neem een rustmomentje in de holte van een roze graniet, bewonder de zonsondergang en daarna de duizenden sterren die je de tropische nacht inleiden. De Seychellen brengen eenvoud, maar geven ook een bepaald gevoel van geluk.

Je kunt de Seychellen bezoeken op verschillende manieren. Allemaal even bijzonder. De eenvoudigste manier is om een hotel te kiezen op het hoofdeiland, Mahé, dat veel met sterren bekroonde hotels biedt. Het hoofdeiland waar Victoria en de kleine ansichtkaartmarkt zich bevinden is de thuisbasis van 90 procent van de 95.000 inwoners. Maar de meest gewenste optie is om naast Mahé meerdere eilanden te bezoeken.

Binnen twintig minuten met het vliegtuig ben je op Praslin. Dit eiland is beroemd om zijn bos, de Vallée de Mai waar de beroemde zeekokosnoot groeit, evenals om zijn stranden; Anse Lazio, Possession en Georgette (waar je ook het mooie Lemuria-hotel vindt). Derde stop: La Digue, 30 minuten van Praslin. Een goudmijntje. Een zorgeloos dorpje, eeuwig
vakantiegevoel en stranden zoals Anse Source d'Argent (waar niet voor niets veel modeshoots gedaan worden). Huur zoals elke bezoeker van het eiland een fiets en laat je gaan. En wees niet verbaasd als een eeuwenoude schildpad de weg oversteekt. Maar de wonderen van de Seychellen gaan door. Op de eiland-hotels zijn de enige mensen die
je er vindt de bezoekers van een van de magnifieke sterrenhotels. Ze staan er in de grandioze beschermde natuur waar de zeldzame vogels je om de oren fladderen. Denis Island was de voorloper van de formule. Sindsdien hebben anderen zijn ongewone concept gevolgd. Noord, Frégate, Alphonse, Silhouette, Félicité: zeer luxe accommodaties, villa's met zwembaden, goddelijke stranden, persoonlijke service en de beste gastronomie. Kortom, een gevoel alsof je alleen op de wereld bent in een prachtige omgeving.

Vlucht:
Air France biedt directe vluchten vanuit Parijs. De duur is ongeveer 11 uur. www.airfrance.fr

Verblijf:
Carana Beach, ongeveer 400€ per tweepersoonskamer. www.caranabeach.com
Loterijen Praslin, ongeveer 850€ voor tweepersoons villa. www.raffles.fr
Domaine de l'Orangeraie, ongeveer 500€ per tweepersoonskamer. www.orangeraie.sc
Denis Private Island, ongeveer 1.100€ voor tweepersoons villa. www.demisisland.com

Informeer:
VVV-kantoor van de Seychellen.
Tel.: 01 44 53 93 20 en www.seychelles.travel.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou