Travel

De 5 beste (logeer)adresjes op Mykonos

Van vertrouwelijke plekjes waar het zalig verblijven is tot kunstgalerijen waar je je ogen uitkijkt: dit zijn 5 essentiële adresjes om van jouw verblijf op het Ile des Vents een unieke ervaring te maken.
Reading time 5 minutes

The Wild Hotel

/

Genesteld boven Kalafati Beach, kostte het Wild Hotel niet veel tijd om de status van hotspot op het eiland te bereiken. Dit kleine wabi-sabi juweel werd zopas in mei onthuld en is een ideaal toevluchtsoord voor gypsetters, met verleideijke open ruimtes die uitgeven op de Egeïsche Zee. Het idyllische overloopzwembad en niet te vergeten de veertig suites en villa's zijn allemaal geïnspireerd door lokale architectuur, ambachten en kleuren. Het Wild Hotel baadt in een zeldzame sereniteit en combineert luxe en authenticiteit en eenvoud in een rauwe omgeving ver weg van de excessen van het eiland. Een gevoel van hedonisme dat zich uitstrekt tot het restaurant La Taverna bij het zwembad waar cocktails, verse producten en andere specialiteiten uit de regio zorgen voor een perfecte dag in het zenith ataraxia. Het grootste deel van dit eilandje ? Een privéstrand voor de bewoners van het hotel, een volledig uitgeruste oase van relaxatie, ideaal om jouw bruin kleurtje te perfectioneren en heerlijk te baden in het kristalheldere water van de Cycladen.


Kalafatis, Loulos - Ag Anna
Info en reserveringen: (+30) 22890 72600
www.thewildhotel.com

Ftelia Beach Club

/

Eén van de eigenaardigheden van Mykonos? Zijn vermogen om lekker te relaxen in één van de vele hoekjes van het eiland. Gelegen in het hart van de prachtige baai van Panormos, is de Ftelia Beach Club het droomhoofdkwartier van de nostalgische esthetiek van de jaren 60. Geïnspireerd door de atmosfeer van de kust van Amalfi en Zuid-Frankrijk tijdens de New Wave-periode, slaagt de Italiaanse architect Fabricio Casiraghi erin om een vintage setting op een verfijnde en moderne manier te reproduceren van het strand via het restaurant tot het dakterras. De invloed van de architect en ontwerper Gae Aulenti is voelbaar, zowel in het meubilair als in de architectuur van de villa. Het kleurenpalet, bestaande uit smetteloos wit, geel en terracotta is verantwoordelijk voor het haast perfecte gevoel van dit postkaartplekje. In de keuken brengt chef Nikos Fotiadis de zon van het eiland in het bord met sublieme visgerechten en verse producten uit de regio. Een extra manier voor de Ftelia Beach Club om de tijd even te stoppen voor de gasten.


Info en reserveringen: (+30) 69816 29500
www.fteliabeachclub.com

Interni

De ervaring van Mykonos zou niet optimaal zijn zonder een diner bij Interni. Een must voor hedonisten die het eiland bezoeken, is Interni een instituut op het kruispunt van het restaurant en de club. Geboren uit de samenwerking tussen de decorateur Paola Navone en de eigenaar van het pand Nikos Varveris bestaat deze hybride plek met zijn onberispelijke ontwerp uit een bar in het hart, precies op de plek waar een majestueuze dennenparasol uit de grond rijst en verschillende (grote) gastentafels. De filosofie hier? Feesten en plezier hebben om samen te zijn. Hier resideert het ultieme geluk om samen te genieten van een uitmuntende keuken, om te genieten van een verfijnde en tegelijkertijd relaxe sfeer, licht maar elegant. Kortom een echte aanrader.


Elke avond van 20.00 uur tot 03.00 uur.
Info en reserveringen: (+30) 22890 26333
www.internirestaurant.com

Freeshop

Balenciaga, Jil Sander, maar ook Jacquemus, Alexa Chung, Rixo, ... Luxehuizen en kleinschalige ontwerpers staan zij aan zij in de gemeenschappelijke boetiek binnen Freeshop, de absolute maatstaf voor mode-enthousiastelingen. Op zoek naar een sterk stuk om de aandacht te trekken tijdens je volgende avondlijke feestje op het eiland ? Dan zou je niet beter dan op dit adres kunnen terechtkomen. Elk seizoen is de selectie ultra-uitgekiend ... en de verleiding altijd hoog.


@ freeshop.gr
Kalogera 26, Chora Mykonou 84600
Tel: (+30) 22890 26535

Zeldzaamheid galerij

Rarity Gallery werd 25 jaar geleden opgericht door Vassilis Matsaidonis en Christos Nikolaou en is één van de belangrijkste bestemmingen voor liefhebbers van hedendaagse kunst. De prestigieuze showcase van verschillende artistieke bewegingen waaronder pop-art, abstract expressionisme en futurisme trekt verzamelaars en andere nieuwsgierige mensen van over de hele wereld aan.


20-22 N. Kalogera str. Mykonos
Info: (+30) 22890 25761
@rarity_gallery

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou