Mode

Hier komt jouw kasjmieren trui vandaan

Benieuwd hoe jouw warmste trui gemaakt wordt? Oscar-winnaar Luc Jacquet verfilmde de oorsprong van kasjmier in een 3-delige reeks, in Centraal- en Oost-Azië. Een prachtige natuur reportage.
Reading time 2 minutes

Het Italiaanse high-end merk van kasjmieren en wollen kleding Loro Piana vertelt in een kortfilm van Luc Jacquet over de oorsprong van kasjmier. "Cashmere - The Origin of an Secret" is de eerste kortfilm van een trilogie, geregisseerd door Jacquet, Oscar-winner en bioloog voor onder andere 'La Marcia dei Pinguini'.

In de documentaires gaat Luc Jacquet op zoek naar de oorsprong van de natuurlijke vezels die de grondstof van het merk vormen, als eerbetoon aan het luxueuze ready-to-wear label Loro Piana: Cashmere, Vicuna en The Gift of Kings®. Loro Piana streeft al meer dan zes generaties lang naar de meest zeldzame vezels om hun uiterst kwalitatieve stoffen te vervaardigen. De zoektocht naar kasjmier begint bij de meest ontoegankelijke plaatsen op de wereld. De regisseur bezocht het Altai- en Helan-gebergte in Centraal- en Oost-Azië, in de duinen van de Gobi-woestijn en in het district Alashan. Daar waar het klimaat onderhevig is aan één van de meest extreme schommelingen in temperatuur, zowel tussen dag en nacht, als tussen seizoenen. Op deze plaats woont de Capra Hircus, ofwel de kasjmiergeit. De serie brengt op een prachtige manier het bijzondere leven van de gemeenschap en de geitenboeren in beeld. 

De enige manier om te begrijpen waar je kasjmieren nu vandaan komt (en waarom die zo warm is!), is de video te bekijken. De reeks werd voorgesteld in Shanghai, en vertelt het verhaal over één van de meest premium materialen van moeder natuur.

Cashmere - De oorsprong van een geheim
/

Installatie in Shanghai

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou