Food

Deze kortfilm wil stereotypes over veganisme doorbreken

Veganist en topatleet? Het kan. Een groep onafhankelijke filmmakers sloeg de handen in elkaar om een kortfilm te maken over de mogelijkheden van een plantaardig dieet.
Reading time 1 minutes

Hoewel veganisme de laatste jaren steeds populairder wordt, heersen er nog altijd heel wat vooroordelen over deze levensstijl. Enkele Nederlandse topatleten in Crossfit en Bodybuilding zaten samen met Tim Dekens (producer), Anneloes Keizer (co-producer) en Generatie Alles voor een onafhankelijke kortfilm over veganisme. Dit om voorgoed komaf te maken met het stoffig imago van veganisten en de onterechte informatie over een plantaardig dieet.

De film kan gezien worden als de Nederlandse tegenhanger van The Game Changers, waarin internationale topatleten hetzelfde statement maken: dierlijk voedsel is niet nodig om gezond te zijn en je doel te bereiken. Met een plantaardig dieet is het perfect mogelijk om spieren te kweken, snel te herstellen en topprestaties te leveren op het allerhoogste niveau. Deze kortfilm bewijst dat.

In The Change Starts zie je sterke veganisten trainen in de Dolomieten in Noord-Italië, op het ritme van catchy rapmuziek. De film wil Generatie Z bewust maken van de voordelen van een plant-based levensstijl en kijkers overtuigen dat veganisme hip en voor iedereen is. Ontdek meer op thechangestarts.com/.

The Change Starts

Lees ook

Aanbevolen voor jou