Art & Culture

De grote markt van Brussel geeft een uitzonderlijk symfonisch concert

Klassieke muziek, lichtshows, getalenteerde muzikanten ... Voor het eerst presenteert de Grote Markt in Brussel een symfonisch openluchtconcert: het Symfonisch Spectaculair. Op het programma staan iconische stukken uit het klassieke muziek repertoire maar ook rock.
Reading time 1 minutes

Mozarts Vijfde Symfonie, Verdi's Traviata en Tsjaikovski's Zwanenmeer ... Op donderdag 27 juni 2019 beneemt Symphonic Spectacular de mooiste plek van België om met een openluchtconcert een ode te brengen aan de grootste namen in de klassieke muziek. Maar op het programma staan niet enkel iconische klassieke stukken maar ook rock. Zo zal er muziek van Queen te horen zijn evenals filmmuziek van Lord of the Rings en Games of Thrones.

Voor de gelegenheid zet de organisatie de crème de la crème van de Belgische klassieke muziek in de schijnwerpers. Het programma werd samengesteld door het Europese Philharmonia onder begeleiding van de artistiek directeur en dirigent Walter Proost, de bariton Lionel Lhote en de cellist Andrey Baranov, beiden laureaten van de internationale Koningin Elisabeth wedstrijd. 

Geleid door MB Presents en de organisatoren van de Ommegang, belooft het evenement de grandeur van de Grote Markt in Brussel te eren. 

Symphonic Spectacular, Donderdag 27 juni 2019 om 21 uur op de Grote Markt van Brussel, toegang vanaf  € 35. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou