Art & Culture

Bella Hadid onthult hoe ze zich echt voelde tijdens de show van Victoria's Secret

Het topmodel liep zowel de show van Fenty als die van Victoria's Secrets. En daar wist ze het volgende over te vertellen.
Reading time 3 minutes

Het leek haast een publieke battle, de lingerieshows van Fenty en Victoria's Secret die elkaar qua timing op de voet volgden. Het was dan de uitgelezen kans voor het publiek om de twee met elkaar te vergelijken, en daarbij raakten de discussies verhit. Fenty-aanhangers verwijten Victoria's Secret van veel te magere modellen met onrealistische maten de catwalk op te sturen. De Fenty-show daarentegen, draaide om body positivity: vrouwen in alle maten en huidskleuren showden de nieuwste Fenty lingerie in de vorm van een choreografie met power. Naast de publieke battle van verdeelde meningen, waren wij nog meer benieuwd naar de mening van één van de modellen die beide shows gelopen heeft. Bella Hadid klapte uit de biecht en vertelde hoe ze echt dacht over het dragen van lingerie voor Victoria's Secret en legde uit hoe de ervaring zo anders was bij Rihanna's merk Fenty .

Volgens WWD legde Bella uit dat ze, ondanks dat ze drie keer aan de Victoria's Secret-modeshow had deelgenomen, "zich nooit krachtig" voelde in haar lingerie totdat ze de Fenty show liep. Aldus Bella: "Rihanna is geweldig. Voor mij was het de eerste keer op een catwalk dat ik me erg sexy voelde", zegt ze.

 

 

Bella ging verder: "Ik vind het leuk om een ander personage te zijn. Ik denk op dit moment niet dat ik er graag per se mezelf ben ... Soms word je op de catwalk nerveus of vergeet je hoe je benen bewegen."

Het supermodel had het ook over de impact van de modellenindustrie op haar mentale gezondheid. Ze zei: "Ik wilde er een tijdje niet over praten, en ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt met mijn mentale gezondheid. Ik voel me schuldig dat ik dit geweldige leven kan leiden, de kansen die ik krijg, maar op de een of andere manier was ik nog steeds depressief. Het sloeg nergens op. '

 

 

Haar depressie manifesteerde zich wel vaker tijdens de dag: "Ik huilde elke ochtend, huilde tijdens mijn lunchpauzes, huilde voor het slapengaan. Ik was een tijdje emotioneel onstabiel terwijl ik vier maanden continue aan het werk was. Ik denk dat ik gewoon een beetje wilde ademen. En dat bracht me in een negatieve spiraal ".

 

 

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou