Art & Culture

Zo zagen we Taylor Swift nog nooit: het album Lover

Lover is het zevende album dat Taylor Swift heeft uitgebracht afgelopen zomer. Haar video's doen stof opwaaien, én levert tien MTV Video Music Awards op. The Queen of pop is terug.
Reading time 2 minutes

Als we Taylor Swift in emoji's moeten omschrijven, zou het zeker een combinatie van neonroze hartjes en kittens zijn. In juni, tijdens een live video op Instagram, beschrijft de superster haar nieuwe album Soberly Lover als oprecht romantisch: "Een romantisch nummer hoeft niet gelukkig te zijn. Je kunt romantiek vinden in eenzaamheid, verdriet of obstakels van je leven ... Dit album bevat al deze dingen in een romantische benadering." Na Beyoncé is het nu de beurt aan Miss Swift om onaangekondigde singles los te laten op de wijde wereld met raadselachtige teasers.

In april verscheen de eerste single van het album 'Me!' en zet de toon als vrolijke, catchy popmuziek. De video blaakt van pastel en kitscherige elementen, met een gigantische eenhoorn als gastrol. Ook Brendon Urie, van 'Panic in de Disco!', speelt Tay-Tay's vriendje in een nep wereld: de clip start met een ruzie in het Frans (behoed je oren) over hun katten. Resultaat: 240 miljoen views op YouTube.

In juni brengt ze 'You Need to Calm Down' uit vergezeld van een videoclip die haar fans niet snel zullen vergeten: ergens op een Amerikaanse camping op Martin Parr brengt Taylor hulde aan de LGBTQ-gemeenschap met haar voltallige posse uit de hele gemeenschap: de danser Dexter Mayfield, YouTubeuse Hannah Hart, actrice Laverne Cox, zangers Hayley Kiyoko en Ciara, acteur Jesse Tyler Ferguson, het voltallige team van de Netflix-show Queer Eye, Ellen DeGeneres, de koning van de serie Pose Billy Porter en de onmisbare RuPaul. De clip eindigt met een (sarcastische?) omhelzing tussen Taylor Swift en haar "forever frenemies" Katy Perry, beide vermomd als een pak friet en hamburger. De video heeft trouwens een politiek tintje, deze roept namelijk al haar fans op om de petitie voor de Equality Act te steunen, een wet tegen discriminatie van de LGBTQ-gemeenschap. Want Swift werd al eens op de vingers getikt omwille van het uitblijven van haar oprechte engagement voor LGBTQ-rechten, in tegenstelling tot early adopters Katy Perry en Lady Gaga. Noem het een marketingstrategie, in ieder geval is het een geslaagde! Aantal YouTube-views: 90 miljoen.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou