People

Wat Anna Wintour over bont denkt

Zelden heeft een vrouw de modewereld zo gedomineerd als de Britse Anna Wintour, die merken, celebrities en trends kan maken of kraken. Ze is vooral bekend als hoofdredactrice van de Amerikaanse uitgave van Vogue magazine.
Reading time 1 minutes
© Melodie Jeng/WireImage

Wanneer de mode industrie weer eens onder vuur ligt, kijkt de media reikhalzend uit naar de onverbiddelijke mening van Anna Wintour, the empress of fashion.
Over de klimaat crisis en het gebruik van bont, deed ze een eerder opmerkelijke uitspraak.

Eén van de uitdagingen waar de mode industrie mee te kampen heeft, is de milieu crisis. De productie van kledij blijft nog steeds één van de grootste vervuilers voor onze planeet. In een exclusief interview met CNN werd gepeild naar Anna’s mening.

‘Iedereen maakt zich zorgen over de klimaat crisis en wat we eraan kunnen doen. Wij, leiders van de mode industrie, zijn er ons bewust van dat we één van de oorzaken zijn en moeten samen naar een oplossing zoeken om op korte termijn de schade in te perken.’

‘Fake fur is een grotere milieu vervuiler dan echt bont.’

Daarin neemt ze een onverwacht standpunt in tijdens het debat van sustainability. ‘Fake fur is een grotere milieu vervuiler dan echt bont.’ Maar, zegt ze met enige nuance, het is de plicht van de merken om het meest ethische productieproces nastreven, of ze nu voor fake of real fur kiezen.

Een opmerkelijk standpunt als je weet dat meer en meer luxe merken zoals Burberry, Chanel en Gucci al publiek bekend maakten dat ze bont bannen uit hun collecties.

Bekijk hier het exclusief CNN interview met Anna Wintour.

1566404234238622 gettyimages 1128814133
Chanel faux fur fall/winter 2019 © Victor Boyko/Getty Images

Lees ook

Aanbevolen voor jou