Mode

Dior x Rimowa ontwerpen reiskoffers voor gypsetters

Vergeet 'travel light'! Sinds Dior en Rimowa hun eerste gezamenlijke capsulecollectie lanceerden, dromen wij luidop van reizen met zoveel mogelijk koffers en carry-ons. Want deze collectie van reiskoffers en handige hard cases is het toppunt van luxe. Een musthave voor jetsetters en gypsetters.
Reading time 2 minutes
Dior x Rimowa

Een aluminium rugzak met lederen schouder straps en handvatten, een hard case minaudière je meest dierbare bezittingen veilig opbergt, een handbagagekoffer en een champagnebox met een elegant, functioneel ontwerp. De Dior x Rimowa bagagecollectie is luxe in de breedste zin van het woord. 

Afgelopen zomer stelde Dior voor het eerst de capsulecollectie in samenwerking met Rimowa voor tijdens de Dior Men's Summer modeshow 2020 in Parijs, in het Institut de monde Arabe. Een primeur èn het perfecte huwelijk tussen kunst, mode en design. Ontwerper Daniel Arsham kreeg het startschot van Dior's artistiek directeur Kim Jones om een debuutcollectie te ontwerpen die zijn gekende, esthetisch universum afspiegelt tegen het begrip van 'tijdelijkheid'.

Dior x Rimowa

De Dior x Rimowa collectie is een fusie van oud én nieuw, van traditie en een 'fingerspitzengefühl' voor wat er om de hoek ligt te wachten. Met respect voor het DNA van beide merken, viert deze collectie van Rimowa's meest iconische modellen in een nieuw jasje, zowel het erfgoed als de toekomst van de twee.

Het resultaat is een unieke bagagelijn vervaardigd volgens een uiterst niveau van vakmanschap, expertise en technische innovatie.  De Dior en Rimowa collectie is voorzien van Dior's seizoenskleuren en het emblematische Dior Oblique, een kenmerkend motief van het iconische huis dat dateert uit 1967. 
 

De collectie

Dankzij deze collectie leeft zelfs een klein stukje geschiedenis opnieuw op. De Dior x Rimowa Hand Case is een herlancering van de vintage "Piccolo-koffer' van het merk uit het begin van de jaren '90. Daarnaast introduceert Rimowa ook een geheel nieuw model: de Dior x Rimowa 'Personal-tas' die bedoeld is als een uiterst draagbare koffer voor persoonlijke spullen, compleet met een cross-body strap. Je reis is natuurlijk niet compleet zonder een Cabin, de iconische Rimowa Original in luxueuze aluminium uitvoering in Dior's seizoenskleuren. Maar het neusje van de zalm is de Champagne case, een houder voor champagneglazen met een exotisch, krokodillenleder handvat en een Dior-branded interieur. Want die missen we nog op onze privé jet. Zet je Dior x Rimow koffers dus maar klaar voor deze bestemming

Eind oktober werd de collectie publiek voorgesteld in de nieuwe Dior boetiek op de Champs-Elysées.

1573127117602508 01 dh summer20 rimowa.jpg
Dior x Rimowa

Lees ook

Aanbevolen voor jou