Mode

Prada's plan om nylon te recycleren, krijgt steun van National Geographic

Prada's nieuwste missie is om tegen eind 2021 de productie van nylon te stoppen. Met hun project Re-Nylon willen ze enkel nog gerecycleerde nylon gebruiken, afkomstig van plastic afval uit onze oceanen. National Geographics zet zijn schouders mee onder dit ambitieuze project en filmde een docu-reeks die te zien is op youtube.
Reading time 2 minutes
© Prada

De kans dat je nylon Prada tasje voordien al door iemand anders werd gedragen, wordt bijzonder groot in de toekomst. En we hebben het niet over je vintage Prada tasje. Het Italiaanse modehuis wil namelijk de productie van nieuwe nylon stop zetten en uitsluitend met gerecycleerde nylon werken in de toekomst. Een bijzonder ambitieus project, gezien nylon toch het Prada-DNA mee bepaald heeft.Voor dit nieuw project Re-Nylon, werkt Prada samen met Aquafil en ontwikkelden ze een revolutionair soort nylon. ECONYL is nylon gerecycleerd uit oude nylon en kan in principe oneindig gerecycleerd worden tot een nieuw product.

In een wereld van "Fake Plastic Trees", om de band Radiohead te citeren, valt Prada op door zijn toewijding aan duurzaamheid en respect voor het milieu. Al in mei hadden ze het Prada Fur Free initiatief aangekondigd waarbij ze dierenbont voorgoed vaarwel zeggen. De volgende stap is dus de nylon productie stopzetten tegen eind 2021. Het Italiaanse luxemerk gaat in de toekomst uitsluitend zijn kledij en accessoires met ECONYL maken: je volgende Prada aankoop zal dus gemaakt worden van gerecycleerd plastic afkomstig uit de oceanen. 

"Ik ben trots om de lancering van de Prada Re-Nylon collectie aan te kondigen. Ons doel is om alle nieuwe nylon van Prada tegen eind 2021 om te zetten in Re-Nylon. Het project weerspiegelt ons continue streven naar duurzaamheid. Met deze collectie kunnen we een belangrijke bijdrage leveren en toch producten maken zonder nieuwe middelen te gebruiken. ”  aldus Lorenzo Bertelli, hoofd van Marketing en Communicatie van de Prada Group.

/

What We Carry

Prada's missie om mode milieu vriendelijker te maken, blijft niet onopgemerkt. Niemand minder dan National Geographics zet zijn schouders mee onder het Re-Nylon project en brengt er een korte docu-reeks over uit onder de naam What We Carry. De reportages brengen het ganse project in kaart en vertellen de fascinerende verhalen achter de productie van ECONYL. We zien onder andere Adut Akech Bior, het Zuid-Sudanese en Australische model dat in 2018 verkozen werd als 'model of the year' en milieu activist Joe Cutler in beeld tijdens hun missie in Kameroen, waar ze oude visnetten gebruiken om nylon van te maken. De docu-reeks is beschikbaar op Youtube en kan je hier alvast bekijken.

 

 

Re-Nylon

Lees ook

Aanbevolen voor jou