Mode

Instagram in de ban van deze hak: Amina Muaddi

Instagram is in de ban van de kick flare hak. Maak kennis met Amina Muaddi, ontwerpster van de hak die uitgroeide tot hype.
Reading time 2 minutes
Morgane Lay

Toen Amina Muaddi haar schoenenlabel op Instagram lanceerde, was de eerste collectie op één dag uitverkocht. Tegen alle verwachtingen in, want ze had voordien nog een peperduur agentschap overwogen om de lancering van haar merk aan de pers aan te kondigen. De Roemeens-Jordaanse ontwerpster wist sindsdien als geen ander een heel persoonlijke en directe band op te bouwen met haar cliënteel via sociale media. Zelfs Rihanna, Kendall Jenner en Dua Lipa zijn fan.

Amina Muaddi’s signature style? De stiletto met uitlopende basis. In het Engels beter bekend als de kickflare heel. Moeilijk te beschrijven in woorden, je moet de hak zien om het te begrijpen. Een paar Muaddi’s herken je dan ook van kilometers ver in de straat. Nu is Instagram al een tijdje in de ban van dit geometrisch buitenbeentje. Zo blijkt uit de 81.200 volgers op het instagram account van het merk en nog eens een dikke 225.000 op haar persoonlijk account.

Vòòr de geboorte van haar merk was Amina al een habituée tijdens fashion weeks. Ze werd wel vaker gespot aan de zijde van de Italiaanse influencers Gilda Ambrosio en Giorgia Tordini, het duo achter The Attico. Met haar schattige voorkomen, speelse stijl en ferme dosis attitude, haalt ze regelmatig de lijstjes van best dressed influencers.

En nu we het toch nog over esthetiek hebben, haar gevoel voor stijl uit zich duidelijk in het ontwerpen van een perfecte harmonie tussen vorm, kleur en materiaal. Zelf omschrijft ze de stijl van haar schoenen als sassy. Wij gooien er nog speels, flamboyant en een tikkeltje dramatisch bovenop.

Lees ook

Aanbevolen voor jou