HOMMES

Dior Men herfst-winter 202: Kim Jones tast grenzen af tussen kunst en mode

Voor Dior Men's herfst-winter 2021-collectie werkte Kim Jones samen met de abstracte schilder Peter Doig.
Reading time 2 minutes

Zoals gebruikelijk vervaagt Kim Jones de grens tussen kunst en mode in de Dior Herencollectie voor de herfst-winter 2021, zo blijkt uit zijn nieuwe samenwerking met kunstenaar Peter Doig. In tegenstelling tot de vorige collectie van het Maison met kunstenaar Kenny Scharf voor Pre-Fall 2021, bevat de nieuwste collectie geen grafische prints of verwijzingen naar tekens van de dierenriem. In plaats daarvan vertrouwt de collectie op een gedurfd kleurenpalet (dieppaars, geel, feloranje, etc.) en gestructureerde bovenkleding.

Doig startte zijn carrière begin jaren '90 en staat bekend om zijn abstracte landschappen die naar topics uit de popcultuur refereren. Zijn dynamische, verhalende schilderijen hebben haast een aquarel effect en geven de indruk van een momentopname. Jones gebruikte dit element van Doigs werk door het te simuleren op bewegende lichamen, waardoor Doig's esthetiek voor zichzelf spreekt en tegelijkertijd die laatste derde dimensie toevoegde.

Ontdek hier alle looks van Kim Jones' herencollectie voor de herfst-winter 2021

/

Om de samenwerking aan te kondigen, deelde Jones een foto van de uitnodiging van de show op Instagram met een van Doig's werken. Het schilderij was een knipoog naar een van de grootste en meest recente verliezen van de mode-industrie. Jones schreef in het bijschrift: "De uitnodiging is een schilderij van Christian Dior in een outfit ontworpen en gemaakt door Pierre Cardin voor een gemaskerd bal 1949." Doig trok zelf ook richting sociale media om zijn enthousiasme over de collectie te uiten door een schilderij van hem op de catwalkshow te plaatsen.

Tags

dior

Lees ook

Aanbevolen voor jou