Fashion Week

Gigi Hadid voor het eerst terug op de catwalk bij Versace na haar bevalling

Versace staat bekend voor zijn memorabele 'catwalkmomenten' en stelt ook dit seizoen niet teleur: het defilé voor herfst-winter 2021 markeert tevens de comeback van kersverse mama Gigi Hadid.
Reading time 2 minutes

Gigi Hadid heeft afgelopen weekend de show gestolen tijdens de virtuele show van Versace's herfst-winter 2021 collectie. Dit is trouwens het eerste defilé van het topmodel sinds ze vorig jaar haar modellencarrière on hold zette vanwege haar zwangerschap. In september 2020 is Gigi bevallen van haar eerste dochtertje, Khai , die ze hoopt buiten het publieke oog te houden totdat ze oud genoeg is om haar eigen keuzes te maken met betrekking tot haar visibiliteit in de pers. Versace's catwalk in de vorm van een labyrinth was de perfecte gelegenheid voor Gigi's comeback. Zo was ze te zien in twee verschillende looks, met lange kastanjebruine lokken voor de gelegenheid.

Donatella Versace staat er wel bekend om, om memorabele model-momenten, van het herenigen van Gianni's favoriete modellen voor lente-zomer 2018 tot het featuren van deze drie plus-size modellen vorig seizoen. Dit jaar echter lag de focus op het ontwikkelen van een genuanceerde versie van Versace's kenmerkende La Greca-motief. De labyrinth ruimte waarin de modellen liepen, refereert naart de scherpe geometrische hoeken van de nieuwe Greca. Deze nieuwe, abstracte versie van het symbolische patroon verschijnt op tassen, rokken, jassen en meer bij zowel heren- als dameskleding. 

Wat de damescollectie betreft, koos Versace voor minimalistische silhouetten met cliché tailles, A-lijn rokken en ronde schouders. Door enigzinds afstand te nemen van statement-vormen, liet Donatella het vernieuwde element van de Greca opvallen in elk stuk. De collectie week echter niet helemaal af van de maximalistische standaarden van het Italiaanse merk, refererend naar de edgy bovenkleding van schapenvacht, geborduurde denim, jurken van metaalgaas en versierde korsetten. Voor de herfst-winter 2021 zien we ook voor het eerst een Medusa-smiley in graffiti, humor en rebelsheid zijn niet ver te zoeken bij Versace. Maar wat wij vooral onthouden, is dat Versace zijn DNA nieuw leven in wil blazen met een nieuwe handtekening, de geometrische Grga-print. 

Bekijk hier alle looks van Versace's defilé voor de herfst-winter 2021:

/

Tags

versace
gigi-hadid

Lees ook

Aanbevolen voor jou