Fashion Week

Waarom trends overbodig zijn: Giorgio Armani als meester kleermaker voor lente-zomer 2020

Een verlangen naar de natuur en een reminder om onze planeet te beschermen, zegt Giorgio Armani over zijn inspiratie voor zijn ready-to-wear voor lente-zomer 2020. Hij bewijst zich opnieuw als 'meester modemaker' tijdens Milaan fashion week. Ineens lijken trends en musthaves zo overbodig.
Reading time 1 minutes
Armani

Een warme namiddagzon licht de binnenkoer van de ateliers van Armani op, in het hartje van Milaan. Hier vinden de maandenlange voorbereidingen van elke show plaats. En uitzonderlijk wordt hier de ready-to-wear collectie voor de lente-zomer 2020 gepresenteerd. De collectie is aards en dromerig tegelijk. De subtiele verwijzingen naar de natuur zijn bedoeld als statement, om opnieuw connectie te maken met Moeder Natuur, zegt Giorgio Armani.

De 85-jarige ontwerper gebruikt daarvoor aarde tonen, gecombineerd met hemels blauw en zacht roze. De zwevende, doorzichtige materialen zoals tule en organza doen denken aan een zonsondergang, net wanneer een roze gloed zich mengt met een blauwe hemel. We zien patronen van gebladerte, bloemen in verschillende vormen en texturen terugkomen: geborduurd met pailletten, gestikt op zijde en gedrapeerd als broche.

De avondjurken op het einde van het defilé nemen haast de vorm van haute couture aan: aansluitende jurken en kimono’s met extreem gedetailleerde applicaties van borduursel en pailletten. De collectie is een uitdrukking van het verlangen naar natuur en een reminder dat we onze planeet moeten beschermen, zegt Armani nog voor de show. Een ode aan Moeder Natuur, waarbij hemel en aarde zich op prachtige wijze manifesteren in zijn collectie voor lente-zomer 2020. Armani doet onze  cravings naar trends en musthaves vergeten. Want hij bewijst dat mode draait om vakmanschap, een spel tussen de ontwerper, materialen en het model.

Bekijk hier alle looks

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou