Fashion Week

NYFW: Ralph Lauren's revival van de smoking anno 1940

Tijdens de New York Fashion Week neemt de iconische modeontwerper uit de States ons mee naar een broeierige jazzclub anno 30 à 40.
Reading time 1 minutes

Anno jaren 30 à 40 in een jazzclub in New York City. Geen flashback, maar de setting voor het defilé van Ralph Lauren tijdens New York Fashion Week. Op de invite van de gasten klonk de dresscode: elegant zwart wit. De herfst-winter collectie voor 2019-2020 brengt een ode aan de smoking uit het swingende jazz tijdperk van het toenmalige New York. “Ik heb altijd van de vrouw in een smoking gehouden, sinds mijn eerste collectie tot nu. De collectie voor dit najaar viert die tijdloze stijl voor de moderne, onafhankelijke en glamoureuze vrouw.”, legt de ontwerper uit.
De kleuren variëren van voornamelijk zwart tot wit met felle kleur accenten als paars, karmozijnrood, saffierblauw en geel. Vooral de satijnen blazer in geel of blauw op een zwarte smoking broek is een gewaagd en kleurrijk statement. Voor de uitvoering gebruikt Ralph Lauren kostbare en luxueuze materialen: satijn, fluweel, lamé, cashmere bezet met pailletten en namaakbont. UItbundige motieven, verfijnd borduurwerk, kralen en kristallen zijn een knipoog naar de extravagante glamour van weleer.
De accessoires zijn verfijnd: juwelen tasjes, schoenen met smoking details en oorbellen geïnspireerd op art-deco kunst. Het effect is vintage, gesofisticeerd met een perfecte tailoring en een flashback naar een broeierige jazz scene die zich afspeelt in het glamoureuze New York. Vooral heel veel klassiekers die wij wel in onze garderobe kunnen gebruiken.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou