Fashion Week

Internet breekt los voor de Versace jurk van JLo tijdens Milaan fashion week

Donatella Versace schrijft opnieuw geschiedenis tijdens Milan Fashion Week. De jurk die JLo droeg op het defilé is exact 20 jaar oud en breekt opnieuw het internet.
Reading time 2 minutes

Het was 23 februari 2000 toen Jennifer Lopez verscheen tijdens de Grammy Awards uitreiking, gehuld in een prachtige, transparante Versace jurk in chiffon, met een tropisch motief van groene palmbomen. Een jurk die al snel geschiedenis schreef en het succes van Donatella aan het hoofd bij het Italiaanse modehuis nogmaals beweest: de dag nadien werd de foto van J. Lo in Versace meer dan 600.000 keer gedownload op de Grammy website en Google moest noodgedwongen een Google Afbeeldingen tool lanceren om het exponentieel groeiende aantal zoekopdrachten ondersteuning te kunnen bieden. Het publiek werd wild van deze iconische jurk.

Twintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich opnieuw. Jennifer Lopez verraste de modewereld met een surprise act op het defilé van Versace, gehuld in dezelfde, legendarische, groene jurk. Donatella bewijst opnieuw dat ze onvermoeibaar is: de heerseres van sensualiteit zet een betoverende collectie neer. De kleuren zijn intens en veranderen van groen, naar fuchsia, naar atomair oranje, terwijl zwart de hoofdtoon is van gestructureerde silhouetten. De jungleprint is echter de onbetwiste protagonist van de show, op sublieme wijze herwerkt en vernieuwd, maar altijd ongelooflijk in het oog springend. En dan de finale die niemand verwachtte, wanneer Jennifer Lopez op de catwalk verschijnt en laat zien tussen duizenden stadionflitsen en geschreeuw, dat de legendarische jurk nog steeds de cult-jurk van de eeuw is. En dat JLo nog steeds de queen van vrouwelijke sensualiteit is. Intussen werd JLo's video met de befaamde jurk op Instagram al meer dan 12 miljoen keer bekeken. Twintig jaar later breekt het internet opnieuw los.

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou